Αρκεί να έχεις μακριά μαλλιά για να ξεχωρίσεις στο Instagram;

sara-cath
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στην περίπτωση της Sara Cath, μάλλον το αναγεννησιακό της στιλ, με πλούσια, μακριά, κυματιστά μαλλιά της, είναι αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει στην ομοιομορφία των εικόνων που συναντάμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Είναι όμορφη, σαν ηρωίδα παραμυθιού, αλλά δεν είναι μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια. Δηλώνει καλλιτέχνης, και σε μια εποχή που όλες οι γυναίκες που ξεχωρίζουν, είναι σχεδόν ίδιες, χαιρόμαστε να βλέπουμε ότι επιβραβεύονται και νέα πρότυπα ομορφιάς. 

Προηγήθηκε στην πασαρέλα η εμφάνιση της Kirsty Hume με μαλλιά, τόσο μακριά, όσο της Ραπουνζέλ, για να δούμε γρήγορα και την φωτογράφο Sara Cath να συγκεντρώνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερους από 40.000 ακόλουθους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 21 χρονών, φωτογραφίζεται σχεδόν άβαφη, με τέλεια επιδερμίδα, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο της ζωής της που σιδέρωνε τα μαλλιά της και προσπαθούσε να μιμηθεί τις φίλες της. Πριν τα καταστρέψει λοιπόν για τα καλά, αποφάσισε να τα αφήσει ελεύθερα, φυσικά, και ήταν αυτή ακριβώς η κίνηση που της χάρισε την αναγνωρισιμότητα που επιδίωξε.

Σήμερα αποφεύγει ακόμη και το σαμπουάν ή το σεσουάρ, χρησιμοποιεί αποκλειστικά σχεδόν χτένα, και απολαμβάνει χαρακτηρισμούς όπως «είσαι σαν την Αφροδίτη του Botticelli». Kι έλεγα κάτι μου θυμίζει… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com