Η καλοκαιρινή μόδα στα παπούτσια θα είναι κιτς, πλαστική και Balenciaga

plastikes-platformes-balenciaca
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Eκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έχεις ξεπεράσει τις κιτς ακρότητες της μόδας κι έχεις συμφιλιωθεί μαζί τους, εμφανίζεται η επόμενη «μεγάλη» τάση της σεζόν που πρόκειται να ακολουθήσει. Τι θα λέγατε για πλαστικά πλατφορμάκια με υπογραφή (και τιμή) του οίκου Balenciaga; Της Σάντυς Τσαντάκη.

O Cristobal Balenciaga δεν θα ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα, όσο χιούμορ κι αν διέθετε, γιατί μπορεί να θέλεις να διακωμωδήσεις συχνά τη μόδα αλλά όταν ξέρεις ότι επηρεάζεις τόσες γυναίκες και νεαρά κορίτσια, φροντίζεις τουλάχιστον να λανσάρεις κάτι που θα αντέξει στον χρόνο. Για να γράψει τη δική του ιστορία.

Και τώρα βλέπουμε τις ροζ, σούπερ κακόγουστες, πλαστικές πλατφόρμες Balenciaga για το καλοκαίρι του 2018, οι οποίες μάλιστα μιμούνται το σήμα κατατεθέν εταιρείας παπουτσιών για παιδιά και μεγάλους, και προσπαθούμε μάταια να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο …δημιουργός.

Και όσο περισσότερο το συζητάμε και το μοιραζόμαστε σαν εμπειρία πλέον, άλλο τόσο εξελίσσεται στο μεγάλο χιτ της καλοκαιρινής σεζόν. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Demna Gvasalia, δεν δίστασε να σετάρει τα ρούχα των μοντέλων με κάτι σούπερ άνετα και ελαφριά παπούτσια με την ονομασία «Foam». 

Τι θα δούμε σε χιλιάδες παραλλαγές, σε ροζ, κίτρινες, λευκές, μαύρες εναλλακτικές, ακόμη κι αν δεν έχουν την καρφίτσα Balenciaga, μαζί με πλαστικές αστραπές, βροντές και τριαντάφυλλα; Κορίτσια που γίνονται δίμμετρα στη στιγμή και περπατούν σα να πετάνε. Στην παραλία, στα πάρτι, στο σινεμά, στα μπαρ… Μήπως τελικά ο Demna είναι πολύ μπροστά;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com