Ποιος τυχερός θα φορέσει το ρολόι του Paul Newman;

paul-newmen-rolexj
ΤΡΙΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Σε λίγες ημέρες, για την ακρίβεια στις 26 του μηνός, το ρολόι του Paul Newman θα δημοπρατηθεί για να αποκτήσει νέο κάτοχο. Υπήρξε ωραιότερος άνδρας από τον Paul Newman στη μεγάλη οθόνη; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δύσκολη ερώτηση, και μάλλον δεν υπάρχει και εύκολη απάντηση. Ο καθένας θα δώσει τη δική του. Διαφορετικά θα απαντήσει μια γυναίκα, άλλη απάντηση θα δώσει ένας άνδρας, σίγουρα οι νεότερες γενιές που δεν τον γνωρίζουν καν, θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο. 

Το σίγουρο είναι πως ο Paul Newman αποτελεί το απόλυτο πρότυπο ομορφιάς. Και τώρα που τον ξαναβλέπουμε στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του παρελθόντος, να φοράει Rolex Daytona, αναρωτιόμαστε ποιος θα το αποκτήσει σε λίγες ημέρες…

Ο οίκος δημοπρασιών Phillips, με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα φωτίσει με μοναδικό τρόπο ίσως το πιο φωτογενές, κινηματογραφικό ανδρικό ρολόι, ένα ρολόι που έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Πρόκειται για το Cosmograph Daytona, το ρολόι που φορούσε ο Paul Newman ήδη από τη δεκαετία του '60, το οποίο έχει κι ένα κρυφό μήνυμα που είχε χαράξει η σύζυγος του ηθοποιού, Joanne Woodward.

Drive Carefully Me. Oδήγησε με προσεκτικά, φόρεσέ με με προσοχή ή απλώς πρόσεξέ με, σε ελεύθερη μετάφραση. Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη του σταρ του Χόλιγουντ για τα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα. Ο Paul Newman είχε συλλογή και με ιδιαίτερα ρολόγια, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό που είχε μια τόσο προσωπική σφραγίδα, τόσο στο ίδιο το ρολόι, όσο και στη θήκη που φέρει ακόμη και το όνομά του. Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com