Το ακριβότερο σπίτι στη γη βρίσκεται στη Νότιο Γαλλία

to-akribotero-spiti-sti-gi3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Θέλουμε να το δούμε, να παρατηρήσουμε κάθε λεπτομέρεια, ειδικά όταν διαβάζουμε ότι ακόμη και ο πολυέλαιος αποτελεί υπερπαραγωγή για το πιο ακριβό σπίτι που φτιάχτηκε ποτέ στον Πλανήτη Γη. Να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε (ή να κλαίμε) από τώρα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H είδηση ότι η Villa Les Cedres, που μετρά 187 χρόνια ζωής, στη Νότια Γαλλία, βγήκε στην αγορά και είναι προς πώληση, έχει αναστατώσει όλους όσους επιδιώκουν ακόμη να ονειρεύονται και κυνηγούν τα όνειρά τους. 

Φανταστείτε μια έπαυλη με 14 κρεβατοκάμαρες που απλώνεται σε 35 στρέμματα, χτίστηκε το 1830, έχει μεγάλη ιστορία, όπως φανταζόμαστε, έχει φιλοξενήσει από βασιλείς μέχρι δημάρχους, κι έχει διακοσμηθεί ανάλογα, με αληθινό χρυσάφι σε πολλά σημεία, γιατί κάπως έτσι φτιάχνονται τα παραμύθια που αντέχουν στον χρόνο.

Οπότε, η τιμή που αντιστοιχεί στο ακριβότερο σπίτι στον κόσμο διαμορφώνεται στα 350 εκατομμύρια ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο κήπος, το συντριβάνι, τα αγάλματα, οι πίνακες ζωγραφικής, οι αντίκες, τα χαλιά και ο …πολυέλαιος που θα έπρεπε να ανήκει σε μουσείο. Ή στο ακριβότερο σπίτι στην ιστορία της αρχιτεκτονικής. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com