Θέλετε να δείτε το τέλειο μακιγιάζ για το Ηalloween;

vivienne-westwood-fall-2017 Giovanni Giannoni/WWD
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Μπορεί να μην γιορτάζουμε το Halloween επισήμως, αλλά όλο και κάποιο πάρτι γίνεται ή μπορεί να οργανώσουμε. Κι αν θέλουμε απλώς να μείνουμε σπίτι με φίλες και να αστειευτούμε; Ποτέ δεν είναι αργά να δανειστούμε ιδέες και να τρομάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν χρειάζεται να είμαστε επαγγελματίες κομμωτές ή μακιγιέρ, για να διασκεδάσουμε λίγο. Αρκεί να βάψουμε λευκό το πρόσωπο μας, υπερβολικά λευκό, και να προσθέσουμε κόκκινο κραγιόν στα χείλη, το οποίο στη συνέχεια θα πασαλείψουμε με πάθος.

Και με τα μαλλιά μας τι μπορούμε να κάνουμε; Για αρχή τα πλέκουμε κοτσιδάκια και μετά τα χαλάμε κι αυτά, ειδικά τα μπροστινά, τα οποία λύνουμε και δημιουργούμε μια φράντζα που απλώνεται στο πρόσωπο σαν μάσκα.

Ακόμη να τρομάξετε; Με τόσες επιδείξεις μόδας, άλλες τόσες ανατριχιαστικές ιδέες στο Pinterest και στο Instagram, δεν είναι δύσκολο να τσαλακώσεις την εικόνα σου, αρκεί να υπάρχει διάθεση και να αναζητάς αφορμή για να βγαίνεις από τον …ρόλο σου για να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. 

Ειδικά στο Halloween και στις Απόκριες, μπορεί κανείς να παίξει με όλα, μακιγιάζ, μαλλιά, ντύσιμο. Τα μαλλιά πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο αχτένιστα, λαδωμένα, ανακατεμένα, τα μάτια τονισμένα με μαύρη σκιά και μολύβι, σαν την γυναίκα του Φράνκενστάιν, (όπως έκανε η Vivienne Westwood στα μοντέλα για την καλοκαιρινή της επίδειξη του 2018), τα αυτιά μπορούν να γεμίσουν σκουλαρίκια (όπως είδαμε στο σόου του οίκου Alexander McQueen για το καλοκαίρι του 2018), τα μαλλιά μπορεί να είναι τρομερά φουσκωτά, να προσθέσουμε γυαλιά μυωπίας και να πασαλείψουμε το κραγιόν μας (όπως στην καλοκαιρινή συλλογή Gucci για το 2018). Mήπως ήρθε η ώρα να πούμε Trick or Treat και να σκαλίσουμε κολοκύθες; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com