Υπάρχει τρόπος να φανεί μεγαλύτερο το σπίτι μας;

spiti-diakosmisi-kanapes-saloni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Έχουμε την αίσθηση ότι βάφοντας το ταβάνι ή τους τοίχους λευκούς, αυτομάτως θα μεγαλώσουν οι χώροι στο σπίτι που περνάμε τόσο χρόνο της ημέρας. Μήπως όμως υπάρχουν και τεχνικές που αγνοούμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Έργα τέχνης. Όσο περισσότερα, πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά, τόσο το καλύτερο. Σκεφτείτε μια μοντέρνα γκαλερί. Δημιουργήστε ένα μικρό κολάζ από έργα τέχνης, κάδρα, καθρέφτες, και παίξτε ανάλογα, με μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα, για να αφήσετε και μικρές …ανάσες.

Επενδύστε στο τζάκι του σπιτιού, το οποίο, μπορεί να σνομπάρετε όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν έχετε, να η ευκαιρία να αποκτήσετε ένα. Και αν είναι να του δώσετε πρωταγωνιστικό ρόλο, τότε φροντίστε να είναι ιδιαίτερο, να κλέβει στ' αλήθεια την παράσταση. Και να ανάβει. Σημαντικό κι αυτό.

Κρεμάστε αντίκες. Όλα αυτά τα αντικείμενα που έχετε συλλέξει κατά καιρούς από διαφορετικά ταξίδια, πρέπει να βρουν τη θέση τους στον τοίχο, για να μαρτυρήσουν αναμνήσεις και να αφηγηθούν τη δική τους εικαστική ιστορία.

Παίξτε με χρυσό. Μπορεί μέχρι τώρα να ήσασταν υπέρ του μινιμαλισμού αλλά ποτέ δεν είναι αργά να πειραματιστούμε και να αλλάξουμε γνώμη. Δοκιμάστε λοιπόν να πλαισιώσετε όλους τους πίνακες ζωγραφικής του σπιτιού με χρυσά, ανάγλυφα κάδρα. Και δείτε πώς θα αλλάξει όψη στη στιγμή. 

Αγοράστε έναν πελώριο καθρέφτη και δείτε πώς πέφτει, πώς ακουμπάει, πώς στέκεται σε ένα δωμάτιο που θεωρείτε με τα χρόνια πως έχει αδειάσει, έχει κλείσει, δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Σαλόνι; Κρεβατοκάμαρα; Μπάνιο; Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com