Τρεις λόγοι για να θυμηθούμε τον Valentino

valentino3
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η τελευταία του συλλογή, ακόμη κι αν δεν την σχεδίασε ο ίδιος, μας θύμισε γιατί αγαπάμε τόσο τη μόδα. Μήπως να αρχίσουμε να μαθαίνουμε και τίποτα για την ιστορία της; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Η Jackie Kennedy υπήρξε φίλη και πελάτισσα και, όπως λέει ο ίδιος, το καλύτερο μοντέλο του. Ο αγαπημένος σχεδιαστής του Λευκού Οίκου αφιέρωσε το 1967 στην αγαπημένη του Jackie ολόκληρη την κολεξιόν του κι εκείνη με τη σειρά της αγόρασε 12 φορέματα υψηλής ραπτικής, μαζί και το νυφικό της για να παντρευτεί τον Αριστοτέλη Ωνάση.

2. «Το ταλέντο μου εξανεμίζεται όταν δεν υπάρχουν γυναίκες», λέει ο Ροδόλφο Βαλεντίνο της μόδας, ο Valentino Garavani, πάντα ηλιοκαμένος και καλοντυμένος, σαν ήρωας ροζ μυθιστορημάτων, ο Ιταλός Yves Saint Laurent με εμμονές για το κόκκινο και τα prints, ενενήντα συλλογές τον χρόνο, δύο εκατομμύρια φορέματα…

3. «Το να φοράει κανείς διαχρονικά ρούχα που εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν είναι το κλειδί στον ορισμό του chic», λέει. Τώρα που όλοι επιστρέφουν στο παρελθόν, ο Valentinο κοπιάρει τον εαυτό του, με κάθε ευκαιρία, υπογραμμίζοντας τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Όταν το είχε ξανακάνει το 1991, είχε πουλήσει 40 κομμάτια από το ίδιο φόρεμα. «Εύχομαι να βρεθεί κάποιος να σχεδιάσει το τέλειο Valentino το 2020, ακόμη κι αν έχω φύγει. Θα ευχόμουν να έχω ένα διάδοχο, κάτι σαν μια Donatella αλλά κανένα από τα ανήψια μου δεν ενδιαφέρεται». 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com