Πώς τακτοποιούμε το σπίτι με λίγες κινήσεις;

spiti-diakosmisi-apothikeusi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Eίναι το χειρότερό μας. Ειδικά όταν τρέχουμε με όλα τα άλλα και θέλουμε να βρούμε λίγο χρόνο να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Θέλετε να τα βάλουμε όλα σε τάξη, για πρώτη και τελευταία φορά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κουτιά σε όλα τα μεγέθη. Χάρτινα, χαρτονένια, πλέξιγκλας… Διάφανα, ευτελή, χρωματιστά, μονόχρωμα, δεν έχει σημασία. Τακτοποιήστε όλα τα καλώδια σε ένα κουτί. Τους φορτιστές σε ένα άλλο. Τα εργαλεία στο δικό τους κουτί. Κάλτσες που δεν έχουν ταίρι, εσώρουχα, μαρκαδόροι, όλα μπορούν να αποκτήσουν μια ξεχωριστή θέση. Μην ξεχάσετε τις ετικέτες για να μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα, τι είναι πού.

Ράφια. Καινούργια ράφια. Για περιοδικά, βιβλία, μπιμπελό, το κουτί με τα φάρμακα, τα ημερολόγια, τις ζωγραφιές των παιδιών, αντικείμενα με συναισθηματική αξία. Πράγματα που μέχρι σήμερα είχατε σε σακούλες και ντουλάπες μπορούν να διακοσμήσουν τον χώρο ή να εκτεθούν για να θυμάστε και την ύπαρξή τους, αλλιώς μάλλον σας είναι άχρηστα, οπότε μην μπείτε καν στον κόπο.

Η ακαταστασία μάς προκαλεί πονοκέφαλο, μειώνει το οξυγόνο μας, μικραίνει τον χώρο, δεν είναι πάντα δημιουργική. Τα μπαχαρικά μπαίνουν σε ειδικά βαζάκια με ασορτί αυτοκόλλητα, τα βιβλία δεν είναι στο πάτωμα με προοπτική να διαβαστούν κάποια στιγμή, τα κοσμήματα δεν μπορεί να παίζουν πάνω σε κομοδίνο, γραφεία ή στο τραπέζι της κουζίνας. Αν βαριέστε να βρείτε λύσεις, δείτε μήπως είναι ήδη μέσα στο σπίτι μας. Θυμάστε το σετ με τους δίσκους από τη λίστα γάμου; Τα μπολ σε όλα τα μεγέθη; Τις ξύλινες θήκες; Τώρα είναι η στιγμή να ανακαλύψετε τι μπορεί να χωρέσει η φαντασία και η μαγεία της έμπνευσης για χαρούμενα σπίτια που έχουν καλά κρυμένα μυστικά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com