Πέντε μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς

ladi-mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν οι παραδοσιακές συμβουλές κι ας έχουμε αρχίσει να σταματήσουμε να τις αναζητάμε. Είναι δοκιμασμένες με τα χρόνια, και τώρα είναι η στιγμή για να τις ξαναθυμηθούμε και να τις εφαρμόσουμε. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Ο μοναδικός τρόπος για να είναι σγουρά τα μαλλιά μας και να μην ταλαιπωρούμε είναι να τα τυλίγουμε το βράδυ, ενώ είναι λουσμένα και ελαφρώς νωπά, σαν σαλιγκαράκια ή με χαρτί εφημερίδα. Το πρωί θα ξυπνήσουμε με …φυσική μπούκλα. 

2. Το ελαιόλαδο είναι ίσως η πιο αποτελεσματική θεραπεία για ταλαιπωρημένα, ξηρά, θαμπά μαλλιά. Αντί για μάσκες εμπορίου, μπορούμε απλά να δοκιμάσουμε να βάζουμε στις άκρες μια φορά το μήνα αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Μπορεί να δυσκολευόμαστε λίγο μετά στο λούσιμο αλλά, είπαμε, η ομορφιά απαιτεί θυσίες. 

3. Τα φρύδια δεν θέλουν βγάλσιμο, κερί, κλωστή, απλώς πρέπει να τα περιποιούμαστε κάθε βράδυ με αμυγδαλέλαιο και να φροντίζουμε με ένα τσιμπιδάκι να τα καθαρίζουμε, διακριτικά, χωρίς γρήγορες κινήσεις. 

4. Αν δεν έχουμε ρουζ στην τσάντα, μπορούμε πάντα να δοκιμάσουμε με την άκρη του κραγιόν, να απλώσουμε έναν μικρό κύκλο στα μάγουλά μας, σβήνοντάς το για να μην είναι έντονο το αποτέλεσμα, ιδανικά σε φούξια, ροζ ή κόκκινη απόχρωση. Κοκκινίστε άφοβα.

5. Όταν δεν υπήρχαν τόσα καλλυντικά, προϊόντα μακιγιάζ, παλέτες με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι γυναίκες ήταν πάντα όμορφες, σίγουρα πιο φυσικές. Δεν λέμε να αρχίσουμε να τρίβουμε τα χείλη μας με παγάκια για να γίνουν πιο σαρκώδη, ούτε να τσιμπάμε τα μάγουλά μας για να γίνουν πιο ροδαλά, αλλά τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε να ρωτήσουμε σήμερα κιόλας τη μαμά, τη γιαγιά, τη θεία, τις αγαπημένες τους συμβουλές ομορφιάς από το χθες; Υπάρχει τίποτα ωραιότερο; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com