Δυο μέλη του Badoo μοιράζονται μαζί μας την happy end ιστορία τους

badoo
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ψάξαμε και βρήκαμε δυο μέλη του Badoo που έχουν να διηγηθούν μια ιστορία γνωριμίας με καλό τέλος.

Για το Badoo θα έχετε ακούσει. Αν όχι, ας κάνουμε τις συστάσεις. Πρόκειται για μια πλατφόρμα γνωριμιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Πολλούς ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή αριθμεί περί τα 365 εκατομμύρια μέλη σε 190 χώρες, είναι διαθέσιμο σε 47 γλώσσες και η ομάδα μεγαλώνει συνεχώς. Η διαδικασία είναι απλή. Εγγράφεσαι, ανεβάζεις φωτογραφίες σου και συμπληρώνεις τα προσωπικά στοιχεία που σου ζητούνται (κάποια είναι υποχρεωτικά, όπως π.χ. η ημερομηνία γέννησης, άλλα προαιρετικά). Όσο περισσότερα στοιχεία δώσεις, τόσο πιο ευνοϊκή μεταχείριση έχεις από το Badoo με την έννοια ότι σου δίνει προβάδισμα επιτρέποντάς σου να έρθεις σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους. Οι φωτογραφίες σου περνούν από έλεγχο για να διαπιστωθεί πως είναι πραγματικές και αφού πιστοποιηθούν ξεκινά το διαταύτα που σημαίνει πως βλέπεις προφίλ χρηστών, εκείνοι βλέπουν τα δικά σου και αρχίζει το αλισβερίσι. Έχεις συνεχή ενημέρωση για το ποιος είδε το προφίλ σου, ποιος σου έκανε like και, αν ανταποδώσεις, έχεις το πρώτο σου match! Όλα σε ένα πλαίσιο ασφαλείας (για παράδειγμα, έχεις τη δυνατότητα να μπλοκάρεις ή να αναφέρεις οτιδήποτε σου φανεί προσβλητικό). Από εκεί και πέρα, οι δυνατότητες είναι πολλές, για chat, video chat και άλλα που θα ανακαλύψεις μόνος και μόνη. Δεν θέλουμε να κάνουμε spoiler στις εκπλήξεις....

Εμείς περιηγηθήκαμε στον χώρο του Badoo και μιλήσαμε με αρκετούς χρήστες. Ανάμεσά τους ανακαλύψαμε και ιστορίες με καλό τέλος τις οποίες επιλέγουμε να σας παρουσιάσουμε σε μια διάθεση να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να πάμε κόντρα στους καιρούς που θέλουν τον βαθμό δυσκολίας στις ανθρώπινες, ερωτικές σχέσεις να χτυπάει κόκκινο. Οι παρακάτω ιστορίες αποδεικνύουν πως υπάρχει και η άλλη όψη. 

Μαρίνα, 28, Ιδιωτική Υπάλληλος. 

Είμαι φιλόλογος και δουλεύω στον χώρο των media. To online με όσα περιλαμβάνει είναι ο κόσμος μου. Το να συμμετέχω σε sites για να επικοινωνήσω και να κάνω κάποια γνωριμία είναι το ίδιο αυτονόητο με το να φλερτάρω σε κάποιο μπαρ, στις διακοπές ή στο γραφείο. Το ένα εξάλλου δεν αποκλείει το άλλο. Εννοώ πως η κοινωνικότητά μου ήταν πάντα δεδομένη, υπαρκτή και συμπορευόταν με την παρουσία μου στο Badoo.

Το σκεπτικό είναι ότι, μεταξύ μετάφρασης και επιμέλειας κειμένων, για να αλλάξω λίγο παραστάσεις και να αποφορτιστώ, μπαίνω, τσεκάρω τα μηνύματα που έχω λάβει, «περιφέρομαι» στα προφίλ διαφόρων υποψήφιων, φλερτάρω, ανανεώνομαι.

Οι επιλογές είναι πολλές. Ειδικά για τα νέα μέλη, τα μηνύματα πέφτουν βροχή. Από εσένα εξαρτάται αν θα πας στο επόμενο στάδιο της επικοινωνίας. Προσωπικά, περνάω από εξονυχιστικό έλεγχο τις φωτογραφίες του υποψήφιου και τις πληροφορίες που έχει δώσει (οι ανορθόγραφοι «κόβονται» κατευθείαν). Το καλό με το Badoo είναι πως για να αναρτηθεί μια φωτογραφία σου, πρέπει πρώτα να πάρει «πιστοποίηση». Αυτό και κάποιες άλλες δικλείδες ασφαλείας, σε προφυλάσσουν από  το να χάνεις τον χρόνο σου μιλώντας με το λάθος άτομο.

Έχω πια αρκετή εμπειρία να καταλάβω και να αξιολογήσω.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία λοιπόν, γνώρισα και τον Τάκη. Μετά από αρκετές εβδομάδες φλυαρίας αποφασίσαμε να συναντηθούμε από κοντά. Ήταν ανοιχτός και φαινόταν πως δεν είχε κάτι να κρύψει. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και μείναμε μαζί 8 υπέροχους μήνες. Χωρίσαμε όταν για λόγους δουλειάς έφυγε για την Αμερική. Που και που τα λέμε βέβαια. 

Σμαράγδα, 32, Ιδιοκτήτρια Pet Shop 

Γράφτηκα στο Badoo συνειδητά και απενοχοποιημένα. Είχα μόλις χωρίσει μετά από σχέση 5 χρόνων. Δεν είχα καμία διάθεση να ξαναμπλέξω. Το μόνο που ήθελα ήταν να ανέβω ψυχολογικά, να κερδίσω την αυτοπεποίθηση που μου τσαλαπάτησε ο πρώην. Διάλεξα το Badoo γιατί ήθελα να μπω πάλι στο παιχνίδι αλλά εκ του ασφαλούς. Ήθελα να νιώσω ότι αρέσω και ότι είμαι επιθυμητή, αλλά σε ένα πλαίσιο που εγώ θα όριζα, χωρίς συναισθηματικά μπερδέματα ή με το ρίσκο να με απορρίψει πάλι κάποιος.

Η ζωή βέβαια είχε στημένη την ανατροπή στη γωνία. Μετά από αρκετές γνωριμίες, likes και μηνύματα με διαφόρους, έπεσα πάνω στον Μάνο. Κάτι στην προσέγγισή του με έκανε να τσιμπήσω και να τσιμπηθώ. Ευθύτητα, συνέπεια, χιούμορ. Το διάστημα εκείνο βρισκόταν μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και εξωτερικού, οπότε δεν υπήρχε η...απειλή της άμεσης συνάντησης. Προφασιζόμενη δουλειές και υποχρεώσεις καθυστερούσα και εγώ το κατ΄ιδίαν. Μιλούσα και με άλλους, αλλά με τον Μάνο σιγά σιγά η κουβέντα απέκτησε μεγαλύτερη συχνότητα, φτάσαμε να τα λέμε καθημερινά. Τέσσερις μήνες μετά, το πρόγραμμά του είχε σταθεροποιηθεί, τα ταξίδια του είχαν σταματήσει και εγώ είχα ξεμείνει από δικαιολογίες. Έπρεπε να βρεθούμε. Η αλήθεια είναι πως στο μεταξύ είχα συνέλθει αρκετά από την προηγούμενη ιστορία και ήμουν έτοιμη για κάτι περισσότερο. Ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και, τι να πω; Ο έρωτας ήταν σχεδόν ακαριαίος. Ένα χρόνο μετά, συζούμε και όλα προχωράνε κανονικά. 

Δείτε περισσότερα για το Badoo