Το ξέρατε ότι υπάρχει ακόμη και ψυγείο Dolce&Gabbana;

psugeio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Eκεί που νομίζεις ότι η πολυτέλεια δεν έχει όρια, βλέπεις μια σειρά από πολύχρωμα ψυγεία που θυμίζουν έργα τέχνης, και διαβάζεις πως οι Dolce&Gabanna θέλησαν να βάλουν την υπογραφή τους και στην κουζίνα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κίτρινο με μπλε, πράσινο με κόκκινο, δέντρα και άλογα, μάχες και λουλούδια, κάστρα και ιππότες. Αν έχεις ένα τέτοιο ψυγείο στο σπίτι, αποκλείεται να μην μπαίνεις στον πειρασμό να το ανοίγεις ακόμη πιο συχνά. Ή να ζωγραφίσεις κι εσύ το δικό σου.

Η εταιρία Smeg, που έχει παράδοση στο πιο ρετρό ντιζάιν, συνεργάζεται με τους Ιταλούς σχεδιαστές για να λανσάρει στο εμπόριο μια σειρά από ψυγεία με χειροποίητες ζωγραφιές, σε μια προσπάθεια αναβίωσης συλλεκτικών χρηστικών αντικειμένων με αναφορές στη γενέτειρα των Dolce&Gabbana.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σικελία εμπνέει το σχεδιαστικό δίδυμο, είναι η πρώτη σίγουρα που η μόδα φλερτάρει με τόσα χρώματα σε ένα αντικείμενο ντιζάιν που δεν απουσιάζει από κανένα σπίτι. 

Φανταστείτε λοιπόν 100 ψυγεία, ούτε ένα παραπάνω, που έχουν σχεδιαστεί από καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν στενά με τους Dolce&Gabbana. Τι μπορεί να δει κανείς στα…ζωντανά έργα τέχνης; Από ζωγραφισμένα λεμόνια και φρούτα μέχρι μαριονέτες. Η τιμή του συλλεκτικού ψυγείου αγγίζει τα 30.000 ευρώ και αποτελεί ένα έργο τέχνης για λίγους. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com