Βάφουμε τα νύχια μας στο χρώμα που μας ταιριάζει

nuxia
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Yπάρχουν γυναίκες που πηγαίνουν για μανικιούρ (και πεντικιούρ) κάθε εβδομάδα γιατί δεν μπορούν να βλέπουν τα νύχια τους «γυμνά». Μήπως να μάθουμε τουλάχιστον ποια απόχρωση μας ταιριάζει, όταν τα βάφουμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Mπορεί να μην το είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα αλλά εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το χρώμα του δέρματος και ειδικά το χρώμα στα χέρια μας. Αν είμαστε μαυρισμένες (ακόμη), το βερνίκι που θα χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να είναι διαφορετικό από εκείνο που θα ταιριάζει σε λευκή επιδερμίδα. 

Γαλλικό και κοραλί στα ηλιοκαμένα δάχτυλα και σκούρες αποχρώσεις στα πιο ροδαλά για αντίθεση; Κάπως έτσι. Λένε πως για να μοιάζουν ακόμη και τα χέρια μας πιο νέα, είναι καλό να αποφεύγουμε τα φωσφοριζέ βερνίκια, να προτιμάμε, αν επιμένουμε σε ζωηρές αποχρώσεις, το πορτοκαλί ή το μπλε. 

Τα οπάκ παστέλ, μαζί με τα κίτρινα και τα πράσινα, φέρνουν πάντα το καλοκαίρι πιο κοντά, την ίδια στιγμή που αποχρώσεις που απλώνονται με πινέλο απευθείας στα νύχια μας, όπως ροζ ματ και μπεζ, δείχνουν τα δάχτυλά μας μακριά και λεπτά. Και, ναι, όσο κι αν μας αρέσουν τα σκούρα χρώματα, όπως το βαθύ μπορντό, η αλήθεια είναι ότι μικραίνουν τα νύχια μας, αλλά ειδικά τον χειμώνα, θέλουμε και λίγο να μελαγχολήσουμε, ξεκινώντας από τα ...άκρα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com