Τι μπορούμε να κάνουμε αν σπάσει το κραγιόν μας;

kommeno-spasmeno-kragion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συμβαίνει. Μπορεί να συμβεί. Δεν έχεις προλάβει να χαρείς το αγαπημένο σου κραγιόν, το ένα και μοναδικό που δεν θέλεις να αποχωριστείς, και ξαφνικά σπάει στα δύο. Υπάρχει κάτι μαγικό για το συνεφέρουμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν το κραγιόν μας έλιωσε, από τη ζέστη, τον κλιματισμό, έμεινε στο αυτοκίνητο και υπερθερμάνθηκε, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να το βάλουμε στο ψυγείο, δηλαδή στην κατάψυξη. Τουλάχιστον να αποκτήσει ξανά το σχήμα που είχε… 

Αν έσπασε, θα πρέπει να κάνουμε υψηλή γλυπτική, κι αυτό δεν φαίνεται και τόσο εύκολο. Θέλει υπομονή και χρόνο. Θα πρέπει να έχουμε ένα σεσουάρ, να ενώσουμε τα δυο σπασμένα κομμάτια, και με προσοχή να σμιλέψουμε, με τη βοήθεια του ζεστού αέρα, το κραγιόν μας που θα γίνει σαν καινούργιο. Λέμε τώρα.

Κι αν τελικά, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που έχουμε φανταστεί, μπορούμε πάντα να αξιοποιήσουμε όσο κραγιόν έχει απομείνει, με μικρά, λεπτά, επιδέξια πινέλα, και να του χαρίσουμε μια δεύτερη «ζωή» που μπορεί και να νομίζαμε ότι δεν είχε… Απλώς μπορεί να μην είναι και το εμφανίσιμο πλέον, ή φωτογενές. Αλλά στην ομορφιά δεν πετάμε τίποτα. Εκτός κι αν έχει λήξει. Όλα τα υπόλοιπα τα σώζουμε. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com