Ποιος έλειψε από την επίδειξη των MI-RO;

mi-ro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι MI-RO μας είχαν προϊδεάσει για μια συλλογή στον Κήπο του Καλού και Κακού. Κυριακή βράδυ, στο Ωδείο Αθηνών, ελληνική μόδα χωρίς υπότιτλους, σε ένα μίνιμαλ, γκρι σκηνικό, με εγχώρια μόδα απευθείας από τον «Garden of good and evil». Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Αν όλα είχαν πάει καλά, η συγκεκριμένη επίδειξη θα είχε παρουσιαστεί στο Μετρό του Συντάγματος, τον προηγούμενο μήνα, στο κλείσιμο της Athens Xclusive Designers Week. Όμως, επειδή στην Ελλάδα τού σήμερα δεν μπορείς να προγραμματίσεις πολλά, η συλλογή του σχεδιαστικού διδύμου παρουσιάστηκε μόλις χθες, στο Ωδείο Αθηνών, χώρο φιλόξενο για τους σχεδιαστές που έχουν σκηνοθετήσει και στο παρελθόν κολεξιόν και πάλι στο Ωδείο, αν και σε διαφορετικό σημείο.

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε. Περιμέναμε πολύ. Και, ναι, έχουμε συνηθίσει να εξαντλούμε τα χρονικά περιθώρια στις επιδείξεις μόδας, κάτι που μεταφράζεται συνήθως σε τουλάχιστον μισή ώρα. Στους MI-RO, αντί να αρχίσουν να παρελαύνουν τα μοντέλα στις 8.30 το βράδυ, είδαμε την πρώτη ασημένια αντανάκλαση μετά τις 9.15.

Αν μας αποζημίωσαν; Φρόντισαν να δείξουν διαφορετικά στιλ, πιο εμπορικά, με τούλι, παγιέτα, κεντήματα, γυναικεία και ανδρικά, παραμυθένια, νεορομαντικά φορέματα της Σταχτοπούτας για το τέλος, με τούλι και διαφάνεια, για τις υποψήφιες νύφες που ονειρεύονται ακόμη, ανάγλυφα κεντήματα στα γκρίζα σακάκια των ανδρών που δεν φοβούνται να ξεχωρίσουν, με κλωστές από τον αργαλειό.

Ο Νικόλας Γεωργίου, παίζοντας με το στάιλινγκ, δημιούργησε τις απαραίτητες αντιθέσεις για το βελούδο και τη λάμψη, το σουέντ και τη διαφάνεια, τη δαντέλα και το φλόραλ. Τα κινητά τηλέφωνα κατέγραφαν κάθε νέα εμφάνιση, με βίντεο και φωτογραφίες, περισσότερες μάλλον selfies, με φόντο τις παστέλ αποχρώσεις, τις επιθετικές μεταλικές λάμψεις, το βαθύ κόκκινο, το μοβ, και την απουσία του εμμονικού μαύρου….

Τι θα θυμόμαστε; Το χειροκρότημα, λίγο μετά το στήσιμο των νεραϊδο-μοντέλων στο φινάλε ανάμεσα στους θεατές, με τους MI-RO να απολαμβάνουν 15 λεπτά δόξας, λίγο πριν, λίγο μετά. Αν μπορούν να περηφανεύονται για κάτι είναι για την «πρώτη» τους σειρά. Ποιοι άλλοι σχεδιαστές μπορούν να φωτογραφίζονται με την Τάμτα, τη Δέσποινα Βανδή, την Έλλη Κοκκίνου, την Ειρήνη Παπαδοπούλου, ακόμη και έναν Survivor, κοστουμαρισμένο αυτή τη φορά, Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά και πανελίστες, παρουσιάστριες, πρώην και νυν, σχεδιαστές-συναδέλφους, ανάμεσα σε φλύαρες καλεσμένες με διάφανα σιφόν και αποκαλυπτικά ντεκολτέ και ναύτες στο κοινό; Η χαρά του φωτογράφου, σίγουρα. Επαγγελματία και μη. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com