Όταν ο Armani «ήρθε» στην Ελλάδα

ax-moda
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όλοι νομίζαμε ότι θα έρθει στην Αθήνα ο Giorgio Armani. Κάπως είχε κυκλοφορήσει ως φήμη ανάμεσά μας. Τελικά, στα εγκαίνια του πρώτου Armani Exchange στην χώρα μας, ήταν όλοι, εκτός από τον Ιταλό σχεδιαστή. Έχει σημασία; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η λογική είναι μια σειρά, με ένα αναγνωρίσιμο όνομα για δεκαετίες, που μπορείς να βρεις ρούχα για άνδρες, αγόρια δηλαδή που δεν βιάζονται να μεγαλώσουν, κορίτσια και γυναίκες, παιδιά, με μια πιο cool αισθητική, ασπρόμαυρη κυρίως, μπορεί και γκρι.

Στο Armani Exchange είχαμε καταλάβει ήδη από την καμπάνια με την Cara Delevigne να μας κλείνει το μάτι με A και X, ότι η ιταλική μόδα έχει εξελιχτεί, έχει απαλλαχτεί από περιττά στολίδια, ανταλάσσει στοιχεία τού χθες με το σήμερα.

Και στα εγκαίνια του καταστήματος Armani με την κόκκινη κορδέλα, περάσαμε καλά. Είδαμε συγγενείς του Armani από κοντά, μαζί με μπασκετμπολίστες, τραγουδίστριες, σχεδιαστές, στυλίστες, φωτογράφους, μακιγιέρ, παρουσιαστές…

Αν ψώνισαν κιόλας; Φωτογραφήθηκαν σίγουρα, με τεράστια πανό όπως «Host. Don't Post» και «No Selfies Please», μέχρι παλιομοδίτικα μπρονζέ κυάλια για την όπερα. Αυτό είναι το παιχνίδι της μόδας. Να ονειρευόμαστε, να δοκιμάζουμε ρόλους, να πειραματιζόμαστε, να γελάμε…. «New Energy, Same Spirit», είναι η φιλοσοφία του Armani Exchange. Να την υιοθετήσουμε; Ή μήπως να αλλάξουμε και το πνεύμα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com