Liana Camba, η σχεδιάστρια που ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες

liana-camba2
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Είναι μια γνώριμη σχεδιάστρια από το παρελθόν. Με το ατελιέ της στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, η Ελληνίδα δημιουργός κάνει νεορομαντικές προτάσεις μπροστά και πίσω από την βιτρίνα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Παρατηρώ τις φωτογραφίες από την χειμωνιάτική της συλλογή και φαντάζομαι ήδη ρόλους και ερμηνείες. Ντραπέ στην πλάτη, γκρι βαθύ, σχεδόν μαύρο, δαντέλα στην γυμνή πλάτη, σαν ζωντανός πίνακας ζωγραφικής στον 21ο αιώνα.

Και το ταγιέρ όμως αναβαθμίζεται και σπάει σε τρία κομμάτια, ενισχύεται από την κλασική ανάγνωση, γίνεται ντεγκραντέ, και οι 50 αποχρώσεις του γκρι συνδυάζουν το μαύρο με το γκρι, και το κοστούμι γίνεται ταγέρ, με σακάκι, φόρεμα και παντελόνι.

Υπάρχει πάντα και η εναλλακτική του μαύρου με ζιβάγκο μπλούζα, που με τη λογική του layering, χτίζει πολλαπλά πέπλα μυστηρίου, με διαφάνειες, τόσο-όσο, και αστερόσκονη, πουά, ανάγλυφες αντανακλάσεις.

Η Liana Camba δεν φοβάται τη διαφάνεια, ούτε τον ρομαντισμό. Χωρίς να κραυγάζει, με μόδα που υπόσχεται πολλά, χωρίς να προδίδει απολύτως τίποτα, οι δαντελένιες μπλούζες με τα μακριά μανίκια προσφέρονται για διαφορετικές εμφανίσεις, με διαφορετικά μπόντι από μέσα και αντίστοιχες φούστες που μπορούν να φορεθούν πάνω από ρούχα που έχουμε ήδη στη ντουλάπα, όπως το μικρό, μαύρο φόρεμα.

«Ανόμοια που έλκονται. Σκοτεινό-φωτεινό. Πολυτελές-ευτελές. Απαλό-αιχμηρό. Άνδρας-γυναίκα», συνδυασμοί που ανέκαθεν με εμπνέουν, λέει σήμερα η Liana Camba. 

Και στο πορτρέτο της, χαμογελά αινιγματικά, με αυτό το διάφανο βλέμμα, το γενναιόδωρο χαμόγελο που διατηρεί εδώ και δεκαετίες. Ξέρει τι θέλουμε οι γυναίκες. Τόσο απλά. Και τόσο περίπλοκα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com