Τέσσερις τρόποι για να φτιάξουμε μια «έξυπνη» αλογοουρά

alogooura
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να έχουμε πάντα περιποιημένα μαλλιά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Οπότε, η πιο πρακτική λύση είναι να σηκώσουμε τα μαλλιά μας ψηλά, αλλά όχι πρόχειρα, με στιλ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Το πρώτο μυστικό είναι να μην είναι φρεσκολουσμένα τα μαλλιά μας, γιατί θα γλιστράνε. Οπότε, τη δεύτερη μέρα μετά το λούσιμο, κι αφού τα ψεκάσουμε με ξηρό σαμπουάν, είτε είναι σγουρά, είτε ίσια, μπορούμε να τα δέσουμε χαμηλά στον αυχένα και να αρχίσουμε να τα χτενίζουμε ανάποδα με μια χτένα για να γίνουν πιο ατίθασα. 

2. Η άλλη πρόταση είναι, καθώς τα μαλλιά είναι κάτω και στεγνά, να σκύψουμε το κεφάλι μας ανάποδα, να ψεκάσουμε τη ρίζα μας με ένα σπρέι για όγκο και να σκεφτούμε κάτι ωραίο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει το σπρέι. Όταν θα σηκώσουμε το κεφάλι μας πίσω, τα μαλλιά μας θα έχουν κίνηση και όγκο. Με τα δάχτυλα, θα τα μαζέψουμε πίσω, τιθασεύοντΆς τα, χαμηλά. 

3. Για πιο τέλειο και ραφιναρισμένο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σίδερο για τα μαλλιά, ενώ είναι ήδη πιασμένα αλογοουρά, ψηλή ή χαμηλή, δεν έχει και τόση σημασία. Περνάμε κάθε μικρή τούφα, αργά και σταθερά, για ένα λείο αποτέλεσμα. Όχι όλα τα μαλλιά μαζί, γιατί τότε θα καθυστερήσουμε περισσότερο, όσο κι αν βιαζόμαστε. 

4. Κρύψτε το λαστιχάκι με μια μικρή τούφα από τα μαλλιά σας. Κίνηση που στην πράξη είναι ευκολότερη από ότι φανταζόμαστε. Όταν τα σηκώνετε πάνω για να τα δέσετε, κρατήστε μια μικρή τούφα από πίσω και τυλίξτε την με προσοχή γύρω από το λαστιχάκι. Μπορείτε να τη στερεώσετε με τσιμπιδάκια ή φουρκέτες, ό,τι σας βολεύει περισσότερο. Κι αν σας δυσκολεύει, βρείτε ένα υφασμάτινο λαστιχάκι που μπορεί να σας ταιριάζει περισσότερο. Για να είστε σίγουρες ότι η αλογοουρά σας θα παραμείνει στη θέση της, προσθέστε και λίγη λακ. Αυτό ήταν. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com