Ποιος είπε πως τα φλοράλ δεν φοριούνται τον χειμώνα;

moda-floral4
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε όλες τις ώρες της ημέρας (και της νύχτας) ντυμένες στα μαύρα, γιατί μας χαλάει (ακόμη περισσότερο) η διάθεση. Οπότε ήρθε η στιγμή να βρούμε τρόπους για να ενσωματώσουμε λουλούδια και ανθισμένα μοτίβα στην καθημερινότητά μας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Την άνοιξη όλοι ξέρουμε πώς να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Τώρα που χειμώνιασε για τα καλά, μέσα κι έξω, τι κάνουμε; Για αρχή, μπορούμε να αναζητήσουμε στη ντουλάπα μας ή στις κρεμάστρες των καταστημάτων, ανθισμένα φορέματα. 

Γιατί αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα βρείτε και παλιομοδίτικα μποτάκια με κεντήματα από λουλούδια. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και ρομαντικό από ένα φλόραλ φόρεμα, με μακριά ή κοντά μανίκια, μαζί με μπότες, ζακέτα, γιλέκο ή σακάκι…

Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο όμορφα θα νιώσετε και πόσα κομπλιμέντα θα εισπράξετε, από άνδρες και γυναίκες. Αν κρυώνετε και σκέφτεστε πως δεν θα νιώθετε και τόσο άνετα, μπορείτε πάντα να προσθέσετε ένα ζεστό μπόντι από μέσα, με ένα οπάκ καλσόν, μπότες με γούνα, και δερμάτινο τζάκετ ή παλτό.

Σημασία έχουν τα χρώματα και τα εμπριμέ. Οι επιπλέον πινελιές μπορούν να είναι αποκλειστικά μαύρες και ίσως να επιβάλλεται κιόλας, για να κυριαρχεί το μοτίβο του φορέματος ή της φούστας ή του πουκαμίσου. Κι αν δεν θέλετε να μπείτε σε έξοδα, μπορείτε απλώς να φορέσετε ένα ανθισμένο φόρεμα που ξέμεινε στη ντουλάπα από το καλοκαίρι, πάνω από μια μακρυμάνικη μπλούζα, για να αποδομηθεί και να μοιάζει εντελώς καινούργιο. Θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα ότι η άνοιξη τελικά είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com