Πέντε λάθη που δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε στην ανδρική μόδα

andriko-skismeno-tzin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα βλέπουμε ξανά και ξανά, τα επισημαίνουμε (με το βλέμμα) αλλά δεν βλέπουμε προκοπή. Μήπως ήρθε η στιγμή να πετάξετε όλα εκείνα που φοράτε με υπερηφάνεια αλλά πρέπει να απομακρύνετε από τη ντουλάπα σας χωρίς συναισθηματισμούς; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

1. Ρούχα και αξεσουάρ που μυρίζουν ναφθαλίνη. Σακάκια, κασκόλ, παλτό, ζακέτες, που προδίδουν τα χρόνια τους, μοιάζουν ταλαιπωρημένα, φθαρμένα, παλιά. Αντί να γκρινιάζετε για την κρίση, είναι προτιμότερο να φοράτε λιγότερα πράγματα πιο συχνά, από το να εμφανίζεστε με πράγματα που δεν σας κολακεύουν, μπορεί και να μην σας πήγαιναν ούτε δέκα χρόνια πριν.

2. Πετροπλυμένα τζιν. Κι όταν αναφέρομαι σε πετροπλυμένα τζιν, εννοώ όλα αυτά τα τζιν με το ανορθόδοξο βάψιμο, το τζιν του μπογιατζή, του ελαιοχρωματιστή έστω, με σκισίματα, τρύπες, ρεβέρ… Το σύγχρονο τζιν είναι σκούρο, είναι φροντισμένο, δεν έχει ούτε ένα ψεγάδι. Όλα τα άλλα είναι ντεμοντέ και ανήκουν αυστηρά στη δεκαετία του '80, μαζί με τα μπάγκι. Ούτε καν.

3. Ροζ πουκάμισα, ροζ πόλο, ροζ πουλόβερ. Οι γλυκανάλατες αποχρώσεις, τα παστέλ χρώματα, από λαχανί μέχρι βιολετί, δεν ταιριάζουν στους περισσότερους άνδρες. Ειδικά με το γκρι μαλλί, η αντίθεση είναι μάλλον απογοητευτική. Προτιμήστε τις γήινες αποχρώσεις, το λευκό και το μαύρο, το μπλε, έστω το κόκκινο ή το πορτοκαλί. Αλλά ροζ; Ποτέ ξανά.

4. Ρούχα παραλλαγής. Χακί, μιλιτέρ, πολυχρηστικό, απαγορευμένο μέσα στην πόλη. Και εκτός. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε αγόρια και άνδρες όλων των ηλικιών με πολεμική στολή, σα να ζούμε σε κάποιο στρατόπεδο… Οπότε οτιδήποτε χακί, εκτός κι αν είναι αυστηρά μονόχρωμο, χαρίζεται, απομακρύνεται και δεν ξαναφοριέται.

5. Στολή γυμναστηρίου. Ειδικά αν είναι πάνω-κάτω, ασορτί ζέρσεϊ φούτερ με ίδιο παντελόνι, δεν θυμίζει τίποτα άλλο παρά πιτζάμα, συχνά μυρίζει δυσάρεστα και δεν φοριέται πλέον ούτε στο γυμναστήριο. Έξω; Για καφέ; Στο σούπερμαρκετ; Λυπηθείτε μας. Δοκιμάστε για αλλαγή ένα παντελόνι φόρμας, μπλε ή μαύρο, με μια σκούρα μπλούζα, σταθερή, κοντομάνικη και μια γκρι ζακέτα με κουκούλα. Καλύτερα τώρα; Αισθητικά, σίγουρα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com