Υπάρχουν όρια στην ανδρική ομορφιά;

andras-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Mέχρι πριν από μερικά χρόνια, ούτε ο όρος δεν υπήρχε. Ανδρική ομορφιά; Aρχαίο ελληνικό κάλλος ή κάτι τέτοιο. Και τώρα με κρέμες καλλυντικών, είδη μακιγιάζ, αρώματα, αποκλειστικά για άνδρες, μήπως φτάσαμε στην απόλυτη υπερβολή; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η περιποίηση δεν αποτελεί υπερβολή αλλά τρόπο ζωής. Δεν είναι κακό για έναν άνδρα μετά τα 30 να αρχίσει να προσέχει το δέρμα του και το πρόσωπό του και να το φροντίζει. Πώς; Με ενυδατική κρέμα το βράδυ και την ημέρα.

Όλα τα άλλα είναι μάλλον περιττά. Η κρέμα ματιών; Δεν μας πειράζει. Τα αρώματα; Φυσικά. Το body mist ακόμη καλύτερα, γιατί δεν είναι τόσο έντονο.

Αλλά βερνίκια νυχιών για τους άνδρες; Γαλλικό; Σε απόχρωση Rouge Noir που είχε λανσάρει με επιτυχία στο παρελθόν ο David Beckham ως η μάτσο εκδοχή του νέου πρότυπου άνδρα; Το μέικαπ σε πιο σκούρα απόχρωση, και το κονσίλερ, ειδικά επειδή τις περισσότερες φορές δεν το απλώνετε καν σωστά, φαίνεται και «φωνάζει» γιατί δεν το έχετε καν σμιλέψει μέχρι τον λαιμό. Το κονσίλερ που τοποθετείτε κάτω από τα μάτια και πάνω στα σπυράκια μετά το ξύρισμα, φαίνεται επίσης και είναι χειρότερο από το να μην είχατε φορέσει τίποτα απολύτως.

Οπότε ας μείνουμε σε αυτά που ξέρουμε κι αυτά που είναι αναγκαία. Καλή ενυδάτωση, κρέμες στο πρόσωπο και στο σώμα, περιποιημένα άκρα. Τελεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να πουλάνε οι βιομηχανίες προτύπων ομορφιάς. Κι εμείς κάτι τέτοια δεν τα …τρώμε. Ούτε τα φοράμε.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com