Όταν ο Elvis έκλεινε σπίτι για μήνα του μέλιτος

elvis-1 CHRIS MILLER
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τι άλλο θα σκεφτούν για να πουλήσουν ένα σπίτι; Η αλήθεια είναι πως αν ξέρεις πως ένα σπίτι έχει συνδεθεί με ονόματα που έχουν γράψει ιστορία, η αξία αλλάζει. Και τώρα ήρθε η σειρά του Elvis και της Priscilla Presley να πουλήσουν το δικό τους παραμύθι, έστω και αργά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Προσπαθώ να φανταστώ την εικόνα. Ο απόλυτος ερμηνευτής ανοίγει την βαλίτσα στη διάρκεια του μήνα του μέλιτος με την αγαπημένη του Priscilla, βγάζει την ολόσωμη λευκή στολή με το ντεκολτέ, τα στρας και τα χαβανέζικα πουκάμισα και αποφασίζει να χαρεί τον έρωτΆ του, μακριά από υστερίες και θαυμάστριες που κλαίνε.

Και το σπίτι που αποφάσισαν να νοικιάσουν για να χαρούν τις πρώτες ημέρες μετά τον γάμο τους; Είναι στο Palm Springs και, για την ιστορία, ο Elvis σήκωσε ψηλά στην αγκαλιά του τη νύφη, για να την οδηγήσει στην είσοδο της έπαυλης. Μια φορά κι έναν καιρό...

CHRIS MILLER
Ήταν ένα παλάτι. Από τις φωτογραφίες τουλάχιστον βλέπουμε παράθυρα παντού, μπεζ, επιβλητικές κουρτίνες, ροζ υπέρδιπλο κρεβάτι (δεν φανταζόμασταν τίποτα λιγότερο), ένα αληθινό παλάτι για έναν αληθινό βασιλιά.

Μετά τον γάμο τους στο Λας Βέγκας το 1966, ο Elvis και η Priscilla βρέθηκαν σε ένα παραμυθένιο μέρος. Και να σκεφτεί κανείς ότι το ενοίκιο για μια ολόκληρη χρονιά δεν ξεπερνούσε τα 21.000 δολάρια, αλλά βασιλιάς είναι αυτός, δεν είναι τιμές για κοινούς θνητούς αυτές.

Και το τωρινό κόστος; Ο σημερινός ιδιοκτήτης ζητάει 5.9 εκατομμύρια δολάρια, μάλλον «ευκαιρία», αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδιο σπίτι είχε βγει στην αγορά το 2014, για 9.5 εκατομμύρια δολάρια.

CHRIS MILLER
Το σπίτι χτίστηκε το 1962 και βαφτίστηκε «το σπίτι του αύριο» για το σύγχρονο ντιζάιν του, συνολικά 5000 τ.μ, πέντε κρεβατοκάμαρες με αντίστοιχα μπάνια, τέσσερα σαλόνια, ανοιχτή κουζίνα με λευκά, φουτουριστικά ντουλάπια. Το σπίτι τού αύριο; Το σπίτι τού Elvis. Με μια πελώρια πισίνα, τεράστιο κήπο, γήπεδο τένις. Άραγε να πέρασαν καλά; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com