5 δικαιολογίες για να αποφύγετε το γυμναστήριο...

5-dikaiologies-gia-na-apofugete-to-gumnastirio-dikaiologies-gia-na-apofugete-to-gumnastirio

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Βαριέστε, κάνει κρύο, είστε κουρασμένοι ή πρέπει να ταϊσετε τα παιδιά. Οι δικαιολογίες προκειμένου να μην γυμναστείτε, δεν έχουν τελειωμό. Δείτε, τα συνηθέστερα "άλλοθι", αποφασίστε να βάλετε την άθληση στη ζωή σας ή...ψάξτε για νέες δικαιολογίες!

Δεν προλαβαίνω σου λέω, πνίγομαι…

Είναι μακράν η δημοφιλέστερη δικαιολογία προκειμένου να αποφύγετε τη γυμναστική. Ναι, γνωρίζουμε, πως οι σημερινοί ρυθμοί ζωής είναι απαιτητικοί και συχνά εξοντωτικοί και έτσι πολλές φορές δεν προλαβαίνετε να εντάξετε την γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Όμως, επειδή ως γνωστόν μόνο ότι δεν θέλουμε δεν προλαβαίνουμε, μάλλον ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τις προτεραιότητές σας και να βρείτε έστω ένα μισάωρο μέσα στην ημέρα για άσκηση.

Εγώ στο γυμναστήριο; Στην ηλικία μου;

Ενώ κάθε φορά που σας ρωτούν την ηλικία σας, ίσως «κρύβετε» 2-3 χρονάκια, όταν πρόκειται για να ασκηθείτε, ξαφνικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, προσθέτετε μερικά χρονάκια παραπάνω στην πραγματική σας ηλικία, προκειμένου να την… σκαπουλάρετε. Η ατάκα «που να τρέχω εγώ τώρα στα γυμναστήρια, έχω ήδη γεράσει», ούτε καν ευσταθεί, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, καθώς, η άσκηση αποτελεί το καλύτερο «γιατρικό» για κάθε ηλικία προσφέροντάς μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θα πήγαινα γυμναστήριο, αλλά μόνος μου βαριέμαι…

Και παρέα να είχατε, πάλι θα βαριόσασταν. Η δικαιολογία της παρέας αποτελεί ένα ακόμη «άλλοθι» για να προτιμήσετε τον καναπέ από το στατικό ποδήλατο. Όσο για την παρέα, αν έχετε ανάγκη από συντροφιά όσο θα γυμνάζεστε, δεν έχετε παρά να ψάξετε ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους σας καθώς σίγουρα όλο και κάποιος θα ψάχνει κάτι ανάλογο με εσάς.

Έχω οικογένεια και παιδιά-πού να τρέχω τώρα;

Άλλη μια κλασική δικαιολογία για να αποφύγουμε το γυμναστήριο. Η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά αποτελούν το τέλειο «άλλοθι» για να μην περνάμε ούτε απέξω από το γυμναστήριο. Και όμως, οι ειδικοί αναφέρουν, πως πολλές μορφές άσκησης (όπως π.χ. το ποδήλατο) αποτελούν μια πρώτης τάξεως «οικογενειακή» δραστηριότητα που ωφελεί μικρούς και μεγάλους. Παρόμοιες δραστηριότητες υπάρχουν πολλές, όπως π.χ. το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι ή ακόμη και οργανωμένα προγράμματα άσκησης σε γυμναστήρια για γονείς και παιδιά.

Βαριέμαι τη γυμναστική σου λέω. ΒΑ-ΡΙΕ-ΜΑΙ

Το καταλάβαμε. Βαριέστε τη γυμναστική-όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε. Και ευτυχώς για εσάς, ανήκετε στους πλέον ειλικρινείς και δεν χρειάζεται να ψάχνετε δικαιολογίες προκειμένου να αποφύγετε το γυμναστήριο. Ωστόσο, για σκεφθείτε. Μήπως βαριέστε ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής; Αν π.χ. δεν σας αρέσει να τρέχετε, γιατί δεν δοκιμάζετε το ποδήλατο ή το κολύμπι σε κάποια πισίνα γυμναστηρίου ή ακόμη και τον χορό; Το να αφορίζουμε έτσι γενικά και αόριστα τη γυμναστική χωρίς πρώτα να ψάξουμε τι πραγματικά μας αρέσει και τι όχι, είναι τουλάχιστον ανώφελο.

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

[email protected]