Φέτος ψωνίζουμε θησαυρούς στα Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ

xristougenniatiko-mpazar
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος της προσφοράς. Και τώρα που κάθε Σαββατοκύριακο μπορεί κανείς να βρει κι ένα φιλανθρωπικό μπαζάρ, τι θα πρέπει να προσέξει για να νιώσει καλύτερος άνθρωπος, και σίγουρα πιο ...χρωματιστός; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ξεχάστε την Μαύρη Παρασκευή και την υστερία στα ταμεία και επικεντρωθείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που ξεκινάει από νωρίς. Αν παρατηρήσετε γύρω σας, κάθε τόσο, πραγματοποιείται κι ένα φιλανθρωπικό μπαζάρ για καλό σκοπό.

Τι μπορείτε να βρείτε εκεί; Μην τα σνομπάρετε γιατί και ο σκοπός είναι ιερός και μπορείτε να ανακαλύψετε θησαυρούς. Εκτός από σπιτικές μαρμελάδες και φυτικές κρέμες αλλά και χειροποίητα σαπούνια, μαζί με χριστουγεννιάτικα στολίδια, που είθισται να συναντάμε στα παζάρια των Χριστουγέννων, το σκηνικό εδώ και λίγα χρόνια έχει αλλάξει.

Μπορεί κανείς να βρει καινούργια ρούχα και αξεσουάρ, με τα καρτελάκια τους ακόμη κρεμασμένα, ή ακόμη και προτάσεις σχεδιαστών, σε καλύτερες σίγουρα τιμές από εκείνες που συναντά κανείς στο Ίντερνετ αλλά και την Black Friday.

Ανδρικά και γυναικεία ρούχα, παιδικά, αποκριάτικες στολές, φόρμες γυμναστικής, μανικετόκουμπα, ζώνες, στολές σκι, αλλά και είδη σπιτιού, από βάζα και ηλεκτρικές συσκευές στο κουτί τους, μέχρι θήκες για περιοδικά.

Και πόσο μπορεί να κοστίζει το καθένα από αυτά; Aπό 1 ευρώ για ένα κολιέ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια μέχρι 300 ευρώ για ένα Chanel ταγέρ, αυθεντικό, από το…καθαριστήριο, που μπορεί να φορέθηκε μία φορά, μπορεί και ποτέ.

Οπότε, αν σας αρέσουν οι εκπλήξεις και θέλετε να νιώθετε ότι προσφέρετε ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτετε πράγματα που αποκτούν δεύτερη ζωή, ακολουθήστε το ένστικτό σας στο επόμενο bazaar της γειτονιάς. Για τα παιδάκια όλου του κόσμου, τους προσκόπους, τα ζωάκια, σίγουρα για καλό σκοπό. Γιατί η μόδα έχει αυτή τη δύναμη… Προσφέρει και χρωματίζει ζωές. Τις ζωές των άλλων και τις δικές μας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com