Όταν το Ωμέγα φοριέται στο δεξί

omega-4
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το Α και το…Ωμέγα της υψηλής ωρολογοποιίας και του κόσμου των κοσμημάτων αποκαλύπτει ρολόγια ακόμη και με τους μήνες του έτους για να μετράει ο χρόνος διαφορετικά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν παρατηρήσει κανείς τις διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας ρολογιών Omega, χρόνια τώρα, θα διαπιστώσει πως το μοντέλο, η μούσα του οίκου, δεν έχει αλλάξει. Η Cindy Crawford, η Cindy του τότε και του τώρα, το κορίτσι που έγινε μαμά, επιχειρηματίας, πρότυπο, εξακολουθεί να φοράει το ίδιο ρολόι, Omega, ανδρικό, δυναμικό.

Και η ουσία; Η ιστορία πίσω από την εικόνα; Μας αρέσουν οι εταιρείες που προβάλλουν σταθερές αξίες και τις αποδεικνύουν με κλασικές γραμμές. Και ειδικά στην Ελβετία, εκεί που γεννήθηκε η Omega, η περίοδος των γιορτών είναι μαγική, χιονισμένη, παραμυθένια, χρυσαφένια.

Ειδικά για την περίοδο των γιορτών, λοιπόν, που θέλει κανείς να είναι ακόμη πιο εκλεκτικός, και να προσφέρει σε όσους αγαπάει, οι προτάσεις της Omega, για άνδρες και γυναίκες είναι εκείνες που θα εξελιχτούν και θα αφηγηθούν ιστορίες, από γενιά σε γενιά.

Ποια θα ξεχωρίζαμε; Και μόνο ο τίτλος της συλλογής, «Winter Wonders», μας κάνει να θέλουμε να ανακαλύψουμε τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις, με ρολόγια και κοσμήματα που αντέχουν στον χρόνο.

Το Cappuccino, μοντέλο Speedmaster της εταιρείας, χρονογράφος με άποψη, ένα «ζεστό» ρολόι για τον χειμώνα, δημοφιλές γιατί ξεχωρίζει χωρίς να έχει κάτι που κραυγάζει, είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και φέρει χρυσή στεφάνη 18Κ, με παβέ διαμάντια και καφέ αλουμίνιο, με δερμάτινο λουράκι για πιο σπορ γραμμή.

Στα μπεστ-σέλερ του οίκου και το The Globemaster Annual Calendar, με ένα κλασικό, γενναιόδωρο ρολόι, που δύσκολα περνάει απαρατήρητο. Το βαθύ γκρι, σχεδόν μαύρο, εναρμονίζεται τέλεια με τον χρυσό και τις εκλεκτικές συγγένειες με το αυθεντικό μοντέλο του 1952. Και αν το παρατηρήσει κανείς, θα δει πως αντί για αριθμούς, θα συναντήσει τους 12 μήνες του χρόνου…

Και τα κοσμήματα; Εμπνευσμένα από τα ρολόγια, λιτά, με βιομηχανικό ντιζάιν, σε κόκκινο χρυσό, με κεραμικά στοιχεία, δαχτυλίδια και μακριά κολιέ… Γιατί το παραμύθι δεν τελειώνει ποτέ. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com