Ο στολισμός των Χριστουγέννων κάνει καλό στην υγεία

xristougenniatikos-stolismos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Mπορεί να ξαφνιαζόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε στολισμένα σπίτια από τις αρχές Νοεμβρίου ή ακόμη και νωρίτερα, αλλά μπορεί να υπάρχει λόγος σοβαρός, που δεν τον είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα. Αλήθεια, εσείς στολίσατε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά. Τα παιδιά τρελαίνονται με τα δώρα, τον Άγιο Βασίλη, τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, το παραμύθι. Κι εμείς; Όσο περνάνε τα χρόνια, γινόμαστε ολοένα και πιο κυνικοί, και το πνεύμα των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε βιομηχανία.

Και τώρα οι ψυχολόγοι επιμένουν πως όταν αρχίζουμε να στολίζουμε το σπίτι μας από νωρίς, τότε αυτομάτως νιώθουμε μεγαλύτερη χαρά, και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε έναν κόσμο γεμάτο στρες και άγχος, ψάχνουμε να βρούμε λόγους για να χαμογελάμε και να μην μελαγχολούμε.

Κι επειδή το στολισμένο δέντρο ξυπνάει ευχάριστες μνήμες από την παιδική μας ηλικία, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση λειτουργεί σαν ένας διακόπτης που ξυπνάει όλα αυτά τα τρυφερά και χρωματιστά συναισθήματα.

Επιπλέον, το στολισμένο μας σπίτι γίνεται μαγνήτης θαυμασμού για όσους περνούν απέξω και δημιουργεί ευχάριστους συνειρμούς για τους γείτονες, δημιουργώντας ενδεχομένως και καινούργιες φιλίες. Οπότε, το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουμε αν θα προσθέσουμε λαμπάκια στη βεράντα κι αν θα στολίσουμε τον κήπο. Από τώρα. Από σήμερα. Σήμερα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com