Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τα ίδια στυλιστικά λάθη το 2018;

lathi-2 SHINYSYL.COM
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Κανείς δεν είναι τέλειος. Μπορούμε όμως να αρχίσουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, στυλιστικά τουλάχιστον, την επόμενη χρονιά, με έναν σύντομο απολογισμό, επιχειρώντας μια νέα αρχή. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Αν κοιτάξουμε πίσω τους τελευταίους 11 μήνες, τι θα βρούμε στη ντουλάπα μας; Ποιες κρεμάστρες παρέμειναν στη θέση τους, χωρίς να κουνηθούν ούτε για μια φορά και ποια κουτιά (παπουτσιών) παρέμειναν κλειστά;

Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα και να προβλέπουμε τι θα φορεθεί και τι όχι, κυρίως τι στ' αλήθεια χρειαζόμαστε για να είμαστε καλοντυμένοι όλες τις ώρες της ημέρας. Να φτιάχνουμε στολές με άλλα λόγια.

Οπότε από που ξεκινάμε; Γυναίκες και άνδρες, χρειαζόμαστε σίγουρα ένα καλό παλτό.
Τι σημαίνει αυτό; Ένα παλτό που ταιριάζει με όλα, ή σχεδόν με όλα. Απλό, καθημερινό, λιτό, ζεστό, φροντισμένο. Το σωστό παλτό είναι το ιδανικό άλλοθι για όλα, και όταν είναι κουμπωμένο, μπορεί να καλύψει όλες τις ατέλειες. Στυλιστικές και μη.

Θα μπορούσαμε επίσης να επενδύουμε σε μια τσάντα με άποψη, κλασική, αυστηρή, με σύγχρονο ντιζάιν, που να μπορεί να παίξει με όλα, πιο σπορ, πιο καθημερινά και πιο επίσημα. Αντί να ξοδεύουμε χρήματα σε αξεσουάρ που θα φορεθούν μόνο μια φορά ή και ποτέ, καλύτερα να φλερτάρουμε με σταθερές αξίες που δεν χρειάζεται απαραίτητα να ταιριάζουν ακριβά.

Τι άλλο μπορούμε να προσέξουμε; O  μαξιμαλισμός είναι προτιμότερος από τον μινιμαλισμό όταν απλώς βαριόμαστε και θέλουμε να κρυφτούμε. Η μαύρη «στολή» είναι προτιμότερη από την τρικολόρε χωρίς έμπνευση. Όταν η μόδα πεθαίνει κάθε έξι μήνες, εμείς δεν έχουμε παρά να…συγκινούμαστε από ρούχα και αξεσουάρ που θα μας προκαλούν το ίδιο συναίσθημα φέτος και του χρόνου, γιατί όχι και σε μια δεκαετία;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com