Όλες οι τάσεις που οι μακιγιέρ θέλουν να ξεχάσουν

makeup-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, δεχόμαστε καθημερινά υπερπληροφόρηση σε σχέση με τα πρότυπα ομορφιάς. Αν συμφωνήσουμε όλοι τι δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε, μπορεί και να υπάρχει ελπίδα. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Τα υπερβολικά φρύδια. Τα ψεύτικα, τα τεχνητά, όλα όσα μοιάζουν σα να έχουν βαφτεί από πάνω με ανεξίτηλο, μαύρο ή καφέ μαρκαδόρο. Είπαμε ότι μας αρέσουν τα πληθωρικά φρύδια, αλλά δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό.

Η απίστευτη γυαλάδα στο πρόσωπο, σχεδόν εκτυφλωτική. Σημασία έχει το δέρμα μας να μοιάζει υγιές και όχι υπερβολικά φτιαγμένο. Μήπως να μην το παρακάνουμε κάθε μέρα;

Το contouring, οι σκιάσεις και οι καφέ πινελιές στα μάγουλά μας, σα να έχουμε πασαλειφτεί με σοκολάτα κατά τόπους, μπορούν να παίξουν λιγότερο και να γίνουν πιο διακριτικά, έτσι για αλλαγή.

Καλύτερα να αφήνουμε το υπερβολικό μακιγιάζ στην άκρη και συγκεκριμένα στην παλέτα του μακιγιάζ, για να μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή στις γιορτές. Παραμονή. Ρεβεγιόν.

Αντίστροφη μέτρηση.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε για το 2018, και να αφήσουμε πίσω μας το 2017, τη λογική ότι το Instagram ΔΕΝ είναι η αληθινή ζωή, γιατί με τόσα φίλτρα, τόσα πλασματικά πρότυπα, μπορούμε εύκολα να παρασυρθούμε.

Αν το 2017 ήταν η χρονιά που όλα έμοιαζαν πλαστικά, εξωπραγματικά ψεύτικα, τόσο τέλεια που αποκλείεται να είναι αληθινά, μπορούμε τουλάχιστον να επενδύσουμε στο φυσικό κάλλος, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ξεκινώντας από τώρα; Aπό τις 2 Ιανουαρίου, η ομορφιά αλλάζει. Γίνεται πιο γήινη. Πιο πραγματική. Πώς το λένε οι ξένοι; Wishful thinking. Αυτό ακριβώς. Κάνε μια ευχή.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com