Η μοναδικότητα του pilates σε επτά σημεία

pilates
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μια pilates instructor μάς εξηγεί τα πάντα για το pilates.

  1. To pilates είναι η μόνη γυμναστική (μαζί με την κολύμβηση) που πλέον συστήνεται από τους γιατρούς για άτομα όλων των ηλικιών με οποιοδήποτε μυοσκελετικό πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει διότι το pilates δεν καταπονεί το σώμα και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε ατόμου, άσχετα από τα κιλά του ή το αν έχει γυμναστεί στο παρελθόν. Με λίγα λόγια, το pilates είναι για όλους. 
     
  2. Το pilates εξελλίσσεται. Όσο περνούν τα χρόνια, ανακαλύπτουμε νέα πράγματα για την ανατομία του ανθρώπινου σώματος και τη φυσιολογία του, και το pilates συνεχώς προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. 
     
  3. Το pilates σου φτιάχνει μια σωστή στάση σώματος. H πρώτη διαφορά που θα δεις είναι στην πλάτη σου που «ανοίγει», στους ώμους που στέκονται προς τα πίσω και στην ελάττωση της καμπούρας που όλοι λίγο πολύ έχουμε. 
     
  4. Το pilates δημιουργεί ευεξία άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα ως αποτέλεσμα του ότι βλέπεις να αλλάζει το σώμα σου, να «μαζεύει» και να γίνεται πιο υγιές. 
     
  5. Το pilates δεν κάνει θαύματα. Σου αλλάζει βέβαια το σώμα και τη στάση του σώματος, αλλά αυτό απαιτεί προσπάθεια, επιμονή και χρόνο. Δεν γίνεται να αλλάξεις σε μια εβδομάδα, όμως σε 10-20 μαθήματα αρχίζεις και βλέπεις την αλλαγή που είναι εντυπωσιακή. 
     
  6. Το pilates κάνει καλό σε όλες τις περιπτώσεις και αυτή είναι η μοναδικότητά του. Χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει σώμα που να μην ωφεληθεί από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αρκεί βέβαια το άτομο που το επιλέγει να το κάνει με ευχαρίστηση και όχι καταναγκαστικά. 
     
  7. Το pilates ΔΕΝ είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Έτσι ξεκίνησε αρχικά, όμως, με τον καιρό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και ανάμεσα στους άνδρες. 
     

Η Κατερίνα Μπηζιλιώτη είναι πιστοποιημένη pilates instructor και διατηρεί το studio Pilates Body Basics εδώ και μια δεκαετία. Εκεί, θα βρει κανείς προγράμματα για όλα τα γούστα. Μat pilates (στρώματα στο έδαφος με εξοπλισμό όπως μπάλες, βαράκια, λάστιχα κ.ά.), όργανα pilates που διαθέτουν ελατήρια και ιμάντες για μεγαλύτερη αντίσταση στο σώμα κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης, Hip matt και Hip equipment για αερόβια άσκηση, Hatha Yoga, TRX και Spin Pilates 12, ένα δωδεκαήμερο πρόγραμμα με στόχο την ταχεία ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Όλα τα παραπάνω σε ομάδες ελάχιστων ατόμων και με προσωποποιημένο πρόγραμμα γυμναστικής.