Μήπως αντί για ρεβεγιόν να οργανώσουμε χριστουγεννιάτικο brunch;
Mας αρέσει πολύ να βρίσκουμε αφορμές για να συναντάμε φίλους. Και τώρα που πλησιάζουν οι μέρες, μπορούμε να φτιάξουμε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το μεσημέρι, για αλλαγή διάθεσης και σκηνικού. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα.

Παίξτε δημιουργικά. Το art de la table είναι φτιαγμένο ακριβώς για αυτές τις ημέρες. Καρό σουπλά ή πετσέτες, μαζί με πολυτελή στοιχεία, αστέρια στο τραπέζι, αναπάντεχες αντιθέσεις.
Προσθέστε πρασινάδα. Φυτά, φυσικά υλικά, κλαδιά αντί για λουλούδια, όχι τόσο έντονα ώστε να αποτρέπουν την επικοινωνία, αλλά τοποθετημένα στα σημεία που έχουμε ανάγκη από οξυγόνο και την ψευδαίσθηση ότι είμαστε κοντά στη φύση.
Σκεφτείτε το εικαστικό αποτέλεσμα. Να είναι φωτογενές, δηλαδή φωτογραφίσιμο. Στην εποχή που όλα αναπαράγονται την ίδια στιγμή, μπορεί οι μυρωδιές να μην αποτυπώνονται σε ένα κλικ, τα χρώματα όμως και οι πετυχημένες συνθέσεις αξίζουν να κρατηθούν στη μνήμη και στην εικόνα. Κάντε μια πρόβα από πριν. Πρόβα τζενεράλε. Selfie στο τραπέζι του brunch; Θα το δούμε κι αυτό. Ακόμη καλύτερα, θα το ζήσουμε.
ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com







