Όλες οι τάσεις των μαλλιών για το 2018

beyonce-long-hair
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Σγουρά ή ίσια; Mακριά ή καρέ; Ξανθά ή κόκκινα; Με αφέλειες ή χωρίς; Λίγες ημέρες πριν ξημερώσει η καινούργια χρονιά, μπορούμε να ενημερωθούμε για τις επικρατέστερες τάσεις για τα μαλλιά για να είμαστε, τουλάχιστον, προετοιμασμένες ψυχολογικά. Της Σάντυς Τσαντάκη

Τα μαλλιά, λοιπόν, θα είναι μακριά, εξαιρετικά μακριά, σαν της Ραπουνζέλ, της Beyoncé, της Cher, της Kim Kardashian, εξωπραγματικά πλούσια, μακριά, φυσικά. Θα φορέσουμε δηλαδή extensions; Καλύτερα να τα φροντίσουμε με μάσκες και βιταμίνες, για να μακρύνουν πιο γρήγορα και να είμαστε περήφανες για το αποτέλεσμα.

Και το χρώμα; Ξεχάστε το μάτι της τίγρης, τις ανταύγειες με όμπρε εφέ, δηλαδή, φωτεινές, καφέ, χρυσές, λίγο πιο ανοιχτές από το καστανό που έχουμε συνηθίσει. Δηλαδή κάτι ανάμεσα στην απόχρωση της κανέλας και της κολοκύθας, διχρωμία με διάθεση συμφιλίωσης.

Αν δεν φοβάστε τις μεγάλες αλλαγές, το 2018 θα ευνοήσει τις τολμηρές, με το ξανθό του πάγου, δηλαδή σχεδόν λευκό, κάτι σαν το χρώμα των μαλλιών που είχε υιοθετήσει στο παρελθόν η Christina Aguilera και η…Βασίλισσα του Χιονιού.

Κάτι πιο εύκολο είναι η χωρίστρα στη μέση, με κολλημένα μαλλιά πίσω από το αυτί και εντυπωσιακά αξεσουάρ, όπως κρίκους στα αυτιά, χτένισμα με επιρροές από τη δεκαετία του 90 που όμως δεν θα κρατήσει για πολύ γιατί η νέα τάση θέλει τα μαλλιά μας τραβηγμένα πίσω όλα μαζί, χωρίς χωρίστρα…

Θα ξεχάσουμε και το κοντοκουρεμένο πλατινέ μαλλί στο στιλ της Cara Delevingne, της Katy Perry και της Kristen Stewart για να δοκιμάσουμε κοντά μαλλιά με φράντζα και στιλ. Ποια θα είναι τελικά η επικρατέστερη τάση; Mπούκλες, περισσότερες μπούκλες από ποτέ, ατίθασες και φυσικές, ακόμη και σε αφέλειες, σε στιλ Jennifer Beals από το Flashdance. Το 80 ποτέ δεν πεθαίνει. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com