Θέλετε να δείτε τα αγαπημένα δέντρα των σχεδιαστών μόδας;

dentra-me-upografi-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μην τρομάξετε. Δεν είναι τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αλλά έχουν άποψη, είναι ιδιαίτερα, μπορούν να μας εμπνεύσουν για την επόμενη χρονιά. Ή μήπως όχι; της Σάντυς Τσαντάκη

Η αισθητική των πρωταγωνιστών της μόδας δεν είναι πάντα η αναμενόμενη. Και όταν ζητείται από έναν καταξιωμένο δημιουργό να φτιάξει κάτι που θα εκτεθεί σε ένα ξενοδοχείο ή μέσα σε μια βιτρίνα για τις γιορτές, εκείνος θέλει να δώσει το στίγμα του για να εντυπωσιάσει.

Στο Λονδίνο για παράδειγμα, η καλλιτέχνης Tracey Emin που μας έχει συνηθίσει σε εναλλακτικές και προχωρημένες προτάσεις, βάζει την υπογραφή της φέτος στο δέντρο που υποδέχεται τους επισκέπτες του ξενοδοχείου Connaught, με λέξεις γραμμένες με neon φώτα, οι οποίες συνθέτουν όλες μαζί ένα ερωτικό ποίημα…Τι τρυφερή ιδέα.

Ο Karl Lagergeld δοκίμασε κάτι διαφορετικό, να στολίσει το «δικό» του δέντρο στην υποδοχή του ξενοδοχείου Claridge’s στο Λονδίνο και πάλι, ανάποδα. Με ασημένιες ρίζες, δημιουργώντας νέα τάση, με…ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα, κρεμασμένα από το ταβάνι, σε νέες αναγνώσεις. Και το αστέρι;

Oι Dolce&Gabbana στόλισαν για δεύτερη χρονιά το δέντρο στο Ritz-Carlton στο Tόκιο, αυτή τη φορά με μπάλες που είναι ζωγραφισμένες στο χέρι, με λουλούδια και φρούτα και χειροποίητες ξύλινες κούκλες-μαριονέτες στη βάση, με μια χρυσή κορδέλα με ευχές από τους Ιταλούς σχεδιαστές. Για να μην ξεχνάμε και τα…λογότυπα που πάνε παντού.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com