Άραγε ποιες τάσεις επικράτησαν φέτος στο Instagram;

insta-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παλιότερα είχαμε τις τάσεις στις παγκόσμιες βίβλους της μόδας. Και τώρα που όλοι μπορούν να λανσάρουν με επιτυχία το δικό τους στιλ, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια ήταν τα δημοφιλέστερα hashtags στο Instagram, με αντίστοιχες εικόνες φυσικά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Στην Ελλάδα η μόδα δεν έρχεται πια με χρονοκαθυστέρηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας αρέσουν τα ίδια πράγματα που υιοθετούν οι Αγγλίδες, οι Γαλλίδες, οι Αμερικανίδες, οι Γιαπωνέζες… Πώς κύλησε η χρονιά στυλιστικά για τα θύματα της μόδας στον παγκόσμιο χάρτη; 

Οι Αγγλίδες τρελαίνονται με τα μεταλικά παπούτσια. Και δεν κρύβουν την εμμονή τους με τα ρούχα. Μαζί με κάτι…τσόκαρα με κάλτσες και κάτι υπερμεγέθη, μακριά παλτό.

Οι Ισπανίδες λατρεύουν τις ψάθινες τσάντες. Οι γυναίκες στην Κολομβία προτιμούν τα υπερμεγέθη σκουλαρίκια, αυτά που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εδώ, κάτι μονόχρωμες «κλωστές», σε όλα τα χρώματα σαν φούντες.

Στη Βραζιλία ήταν η χρονιά των εμπριμέ μοτίβων, κυρίως του στιλ μιλιτέρ, σε χρώματα παραλλαγής ενώ στην Ταϋλάνδη θα θυμούνται το 2007 για τις ροζ αποχρώσεις παντού, σε ρούχα, αξεσουάρ, διάθεση.

Στην Ιταλία (αν μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από τα εκατομμύρια likes σε κάθε φωτογραφία) για τα παλτό με τη ζώνη στη μέση. Και στη Νότια Κορέα; Για τα πελώρια, φουσκωτά μανίκια σε τοπ και πουκαμίσες. Καρό ή μονόχρωμες.

Στην Ουκρανία κυριάρχησαν οι καρφίτσες, στη Δανία τα καρό σακάκια σε ανδρική γραμμή και στην Αυστραλία τα παντελόνια μέχρι τον αστράγαλο, ακόμη και δερμάτινα, εξαιρετικά στενά, σαν κολάν, φορεμένα με mules. Στην Αμερική οι ψεύτικες γούνες σε απρόσμενες αποχρώσεις, όπως επίσης και τα τι-σερτ με λογότυπα ιστορικών οίκων, αυθεντικά φυσικά.

Στην Ιαπωνία, την παράσταση για φέτος έκλεψε ο μπερές, το μπερεδάκι, δανεικό μάλλον από τις Γαλλίδες και την Brigitte Bardot ενώ στη Σουηδία ήταν παντού στις αναρτήσεις στο Instagram τα μπουφάν με πούπουλα, φουσκωτά, γενναιόδωρα, εμμονικά, μαύρα κυρίως, για να συνδιάζονται με όλα. Και στη Γερμανία; Τα γυναικεία κοστούμια, σε ροζ, κίτρινο, γαλάζιο, άσπρο, λαχανί, ροδακινί. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Angela Merkel…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com