To ακριβότερο σπίτι στον κόσμο θυμίζει παλάτι

chateau-louis-xiv
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αν το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο έχει δωμάτια μέσα στο νερό και υπόγειο κλαμπ για μουσική και χορό, τότε ποτέ δεν είναι αργά να ονειρευτούμε. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Chateau Louis XIV. Έτσι θα το αναζητήσετε για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό είχαν κάνει και στο παρελθόν όσες σταρ ήθελαν να κλείσουν έναν εντυπωσιακό χώρο για να οργανώσουν το γαμήλιο πάρτι τους.

Ένα παλάτι, μια έπαυλη, τελικά ένα σύγχρονο παλάτι, με νυχτερινό κλαμπ, λαβύρινθο, κινηματογράφο, κι ένα δωμάτιο μέσα στο νερό με γυάλινους τοίχους, μέσα σε ένα κάστρο στην Γαλλία, με αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα, που γκρεμίστηκε το 2009 για να ξαναχτιστεί το 2011 και να γίνει τόσο μοντέρνο, ώστε όλα, από τα κλιματιστικά μέχρι τα συντριβάνια, να ρυθμίζονται από το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη.

Ζωή κι αυτή…Παραμυθένια τουλάχιστον. Για την ιστορία, ο μυστηριώδης αγοραστής έδωσε 300 εκατομμύρια δολάρια το 2015 για να το κάνει δικό του, και μόλις πρόσφατα η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του ακριβότερου σπιτιού στον κόσμο, ενός εστεμένου πρίγκηπα, υποψήφιου για τον θρόνο, του Prince Mohammed bin Salman που είναι μόλις 32 χρονών. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com