Bάψου όπως η Gisele και τα κορίτσια που ξέρουν από ομορφιά

models-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παλιότερα είχαμε τις σταρ του κινηματογράφου για να εμπνεόμαστε. Και τώρα που τα μοντέλα εξελίσσονται στις απόλυτες μούσες του σήμερα, δεν έχουμε παρά να διδαχτούμε κάτι από το αψεγάδιαστο μακιγιάζ τους, ενόψει των γιορτών. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κάντο όπως η Gisele. Η Βραζιάνα καλλονή δεν έχει ανάγκη από πολλά φρουφρού και αρώματα. Εκτός πασαρέλας και editorial περιοδικών. Φυσική, λίγο πιο ροζ ίσως από ότι θα την θέλαμε, μας προτείνει μέσα από τις selfies που ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, να μην το παρακάνουμε με το μακιγιάζ μας. Ακόμη και στις γιορτές; To πιο απλό είναι πάντα και το πιο λαμπερό. Γιατί έρχεται από μέσα, κι ας ακούγεται κλισέ.

Ή μήπως προτιμάς την Doutzen Kroes; Tονισμένα φρύδια, και ουδέτερα χείλη για το σούπερ μοντέλο που μοιάζει εξίσου όμορφη άβαφη και βαμμένη. Εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε την ίδια και να διατηρήσουμε την ίδια ισορροπία σε μάτια και στόμα. Με διακριτικές πινελιές και ζεν διάθεση.

Η Bella Hadid, μελαχρινή, αποστασιοποιημένη, με ψυχρή, απροσπέλαστη δική της ομορφιά, μας προτείνει ένα γυμνό πρόσωπο και άχρωμα σχεδόν μάτια για να δώσουμε έμφαση σε ένα έντονο, καλοσχηματισμένο κόκκινο κραγιόν. Λάμψη Χριστουγέννων. Κάτω από το γκυ.

Η Kaia Gerber, μικρή, αθώα, εξαιρετικά φωτογενής, σαν σύγχρονη Audrey Hepburn και κλώνος της μαμάς της Cindy Crawford, αποκαλύπτει μάτια τονισμένα από μέσα, στο εσωτερικό περίγραμμα, με μαύρο μολύβι και ροζ, nude χείλια, για την αντίθεση. Κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε.

Η Natasha Poly, πάλι, είναι μάλλον πιο τολμηρή και κοντά στο πνεύμα των ημερών, προτείνοντας μέσα από τις προσωπικές της φωτογραφίες γατίσιο βλέμμα και τίποτε άλλο. Αυτό είναι το μυστικό. Να έχουμε μια τέλεια βάση στο πρόσωπο, ματ ή γυαλιστερή ανάλογα με το αποτέλεσμα που προτιμάμε και να δίνουμε έμφαση στα καλύτερα μας σημεία. Μάτια ή στόμα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com