Ποιες γυναίκες πρωταγωνίστησαν το 2017 στην ομορφιά;

fenty-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Eίναι και οι δύο αουτσάιντερ, η μία σταρ της ποπ, και άλλη μακιγιέζ, κι όμως κατόρθωσαν να ξεπουλήσουν κάθε πινέλο και κάθε παλέτα. Rihanna και Pat McGrath, υποκλινόμαστε. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το περίεργο δεν είναι πως δυο γυναίκες αποφασίζουν να χτίσουν την προσωπική τους βιομηχανία ομορφιάς και να συγκρουστούν με τα...θηρία αλλά ο τρόπος που προσεγγίζουν τις γυναίκες.

Αυτό που έχουν κοινό, η Rihanna με την επωνυμία ομορφιάς Fenty και η Pat McGrath με τη σειρά Pat McGrath Labs που γνωρίσαμε σαν την απόλυτη μακιγιέζ της αμερικάνικης Vogue, είναι η δημοκρατία της ομορφιάς, προτείνοντας αποχρώσεις για όλα τα δέρματα, όλες τις γυναίκες, όλες τις ηλικίες.

Και με εκατομμύρια ακολούθους η καθεμία στο Instagram δημιουργούν την απαραίτητη προσμονή που εξελίσσεται σε υστερία με το λανσάρισμα κάθε προϊόντος.

Για 12 μήνες οι απόλυτες πρωταγωνίστριες στον κόσμο της ομορφιάς ήταν η Rihanna και η Pat McGrath, οι οποίες χρησιμοποίησαν ακόμη και τις ίδιες μούσες σαν μοντέλα, γυναίκες αληθινές, χωρίς τέλειο σωματότυπο, όχι το μοντέλο που θαυμάζουμε στην πασαρέλα, αλλά αυτό που βλέπουμε και αισθανόμαστε ότι είναι πιο κοντά σε εμάς και τα δικά μας χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, η Pat McGrath χειρίζεται με μαεστρία τα πινέλα και την λάμψη και σκηνοθετεί μικρές ιστορίες μόδας που μας θαμπώνουν και μας εντυπωσιάζουν κάθε φορά που τις βλέπουμε στο Instagram, γνωρίζοντας ότι έχει μεταμορφώσει απαιτητικές γυναίκες όπως η Naomi Campbell, η Rita Ora, η Cara Delevigne… Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από την ιδέα ότι ως έγχρωμη, τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της, δυσκολεύονταν να βρουν στο εμπόριο προϊόντα για το δέρμα τους.

Και η Rihanna κάτι αντίστοιχο δοκίμασε, δεν επανέλαβε ό,τι κάνουν οι άλλοι, αλλά λάνσαρε 40 διαφορετικές αποχρώσεις, για όλες τις γυναίκες, όλων των ηλικιών. Για εξαιρετικά ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και για εξαιρετικά σκούρες. Αυτό που πέτυχαν και οι δύο είναι να πείσουν όλες τις γυναίκες ότι έχουν το ίδιο δικαίωμα στην ομορφιά, χαρίζοντάς τους τη δύναμη που μπορεί να κρύβει μια χρυσή παλέτα μέσα της.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com