Θέλετε να εμπνευστούμε από την υψηλή ραπτική για το επόμενο πάρτι;

couture-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Τρώμε, πίνουμε, ξενυχτάμε, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, και σε λίγο θα ζήσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Να μιμηθούμε λεπτομέρειες από τις επιδείξεις couture με άποψη και στιλ; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Μαλλιά τραβηγμένα πίσω σε αλογοουρά. Όχι την πρόχειρη κοτσίδα που θα πιάναμε στο γυμναστήριο, χωρίς να κοιταχτούμε καν στον καθρέφτη, αλλά σαν τις αλογοουρές που συνοδεύουν πανάκριβα φορέματα στις επιδείξεις υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, σε οίκους όπως Chanel και Dior. Αφού πιάσετε τα μαλλιά σας πίσω, δοκιμάστε να τα περάσετε με το σίδερο για να δώσετε έξτρα λάμψη. Αν χρειαστεί, ειδικά για την περίσταση, προσθέστε extensions, για να μπορείτε να παίξετε ακόμη πιο πολύ.

Φτιάξτε κοτσιδάκια. Όχι για να βγείτε έξω έτσι, αλλά να μιμηθείτε το αποτέλεσμα στα σόου των οίκων Fendi και Miu Miu, για το πρετ-α-πορτέ αυτή τη φορά, με τους επαγγελματίες κομμωτές να μας προτείνουν να ακολουθήσουμε το στιλ των μοντέλων, πλέκοντας λεπτά κοτσιδάκια και προτού τα λύσουμε, να τα περάσουμε με το ισιωτικό σίδερο. Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Το άγγιμα του Μίδα. Ποια φοβάται την χρυσόσκονη; Εμπνευστείτε από τις εικόνες των ντεφιλέ του Maison Margiela και του Jean Paul Gaultier, αγοράστε χρυσόσκονη για το μακιγιάζ ή τα μαλλιά και πειραματιστείτε. Τι θα λέγατε να ζωγραφίσετε την…χωρίστρα σας; Παραμονή Πρωτοχρονιάς έρχεται. Κι αν βαριέστε, προσθέστε καρφίτσες, κοσμήματα, περίτεχνα χτενάκια και μεταμορφωθείτε. Η μιζέρια μπορεί να περιμένει…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com