Tι μπορούμε να μάθουμε από τις διαφημίσεις του 2018;

ads-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Oι διαφημίσεις μόδας αφηγούνται ιστορίες, μας ταξιδεύουν, συμβάλλουν στο όνειρο. Τι μπορούμε να περιμένουμε για το καλοκαίρι του 2018; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μας αρέσει να παρατηρούμε τα κορίτσια που πρωταγωνιστούν στους οίκους μόδας. Διάσημοι φωτογράφοι μόδας, με εμμονές -ευτυχώς- με την τέχνη, αλλά και εικονογράφοι, συνεργάζονται για ένα αποτέλεσμα που αντέχει στον χρόνο και καταγράφεται για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Μην γελάτε. Η μόδα δεν είναι τόσο επιφανειακή όσο νομίζουμε. Κι αν δείτε προσεκτικά τα αναγνωρίσιμα κορίτσια στις νέες, διαφημιστικές καμπάνιες ιστορικών οίκων, θα διαπιστώσετε πως έχουν και υποκριτικές ικανότητες.

Και αν μπορούμε να παρατηρήσουμε κάτι, έστω και πρόχειρα, είναι πως το μαύρο αντέχει ακόμη, τα εξώπλατα είναι πάντα κλασικά, τα εμπριμέ φοριούνται με αναπάντεχα αξεσουάρ, οι πίνακες ζωγραφικής μπορούν να μας απενεχοποιήσουν, όταν στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη και δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. Ας επιλέξουμε την αγαπημένη μας μούσα κι ας παίξουμε τον ίδιο ρόλο, μέχρι τέλους. Ξεκινώντας από το ρούχο της, για να περάσουμε μετά στην ουσία. Και μια selfie, για την προσωπική μας καμπάνια.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com