Ακόμη να φορέσετε τζιν τζάκετ;

jean
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Αποκλείεται να μην έχουμε κρυμμένο κάπου στη ντουλάπα μας ένα τζιν μπουφάν. Ήρθε η στιγμή να δώσουμε στο πιο παρεξηγημένο ίσως ρούχο της γκαρνταρόμπας μας, τη θέση που του αξίζει. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κάθε χρονιά, κάθε δεκαετία κρύβει τους συμβολισμούς της. Μετά την logomania και την υπερβολή των λογοτύπων παντού, με αγόρια και κορίτσια να περιφέρονται σαν κινούμενες διαφημίσεις, ήρθε η στιγμή για αυθεντικότητα. Και το τζιν τζάκετ υπονοεί ακριβώς αυτό. Και γίνεται η απόλυτη στολή για το 2018.

Μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, ανεβάζουν στα social media αναπάντεχους στυλιστικούς συνδυασμούς που έχουν κάτι κοινό: ένα τζιν μπουφάν, ξεβαμμένο, ταλαιπωρημένο, ολοκαίνουργιο, δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που το φοράμε και γιατί το φοράμε. Θέλουμε αληθινή μόδα, χωρίς δήθεν συνειρμούς, θέλουμε το στιλ να είναι cool, με το ντένιμ να υπονοεί την πολυτέλεια της καθημερινότητας και να κλέβει την παράσταση από το κασμίρ και από οποιοδήποτε άλλο υλικό θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι φοράμε όλες τις ώρες. Και με όλα.

Ακόμη και οι σχεδιαστές στην πιο πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη, όπως ο Calvin Klein, επιχείρησαν να δώσουν μια νέα εκδοχή στο αγαπημένο αλλά τόσο παρεξηγημένο τζιν μπουφάν.

Για να ξαναθυμηθούμε τον Paul Newman, τον Robert Redford, να δούμε τη νέα πρόταση από τον οίκο Vetements σε συνεργασία με την Levi’s, την Selena Gomez, την Gigi Hadid, τον Kanye West, και να εμπνευστούμε.

Αλλά και η νεότερη γενιά, αντί να κρύβεται μέσα σε κουκούλες, ανακαλύπτει πλέον τη δύναμη του τζιν. Το ντένιμ εξελίσσεται στο νέο φούτερ. Κι εμείς δεν έχουμε παρά να το φορέσουμε όλες τις ώρες, παντού και πάντα, σεμνά και ταπεινά, όπως του αξίζει. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com