Tι μπορούμε να μάθουμε από τη μόδα του δρόμου;

street-4
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Oι σχεδιαστές εμπνέονται από τις γυναίκες που βλέπουν στον δρόμο, στις μητροπόλεις της μόδας, εδώ και δεκαετίες. Γιατί όχι κι εμείς; της Σάντυς Τσαντάκη

H αληθινή μόδα γεννιέται στον δρόμο. Ούτε στην πασαρέλα, ούτε στη βιτρίνα. Αλλάζει, ωριμάζει, πειραματίζεται στο πεζοδρόμιο, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, σε καλέσματα, σε πρεμιέρες και, φυσικά, στο Instagram, στο Pinterest, στο Facebook, αν και ίσως όχι με αυτή τη σειρά.

Το ντένιμ επιστρέφει, σε όλες του τις εκδοχές, σκούρο, unisex, μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο, όπως αυτό που παρουσίασε ο Tom Ford στη συλλογή του για το καλοκαίρι του 2018. Εμείς μπορούμε να το φορέσουμε, χωρίς ενοχές, όλες τις ώρες, σαν το απόλυτο χιτ της νέας χρονιάς.

Τα μπερεδάκια φοριούνται παντού, σαν τις Γαλλίδες που δεν αποχωρίζονται το αγαπημένο τους αξεσουάρ, από τα φιλμ νουάρ μέχρι σήμερα. Αν θέλουμε να εμπνευστούμε, θα ρίξουμε μια ματιά στην επίδειξη της Maria Grazia Chiuri για τον Dior, με αναφορές στο Παρίσι του 1968.

Τα γυαλιά ηλίου γίνονται όλο και πιο μικρά, όλο και πιο ιδιαίτερα, οι φακοί παραμένουν σκούροι, αλλά εμείς καλούμαστε να δούμε τι φοράει η Rihanna, κόντρα στις ντίβες που κρύβονται σε υπερμεγέθη γυαλιά σε στιλ Jackie O. Ή κάντο όπως η Prada.

Τα ρούχα δεν χρειάζεται να είναι κολλητά για να μας κολακεύουν, μπορούμε να δοκιμάσουμε να φορέσουμε φαρδύ κοστούμι, με άνετο σακάκι, ή ακόμη καλύτερα να τολμήσουμε να βγούμε έξω με ένα υπερμεγέθες μπλέιζερ και μια μίνι φούστα. Γιατί είναι κι αυτή μια άποψη.

Και από αξεσουάρ; Tσάντες-δίχτυα που χωράνε τα πάντα. Όλα ξεκίνησαν από τις τσάντες από δίχτυ που λάνσαρε ο οίκος Vetements, η οποία και θύμιζε δίχτυ του ψαρά…. Εμείς δεν χρειάζεται να δώσουμε μια περιουσία για να την αποκτήσουμε, αρκεί να φροντίσουμε να υπάρχει και επένδυση ή μια δεύτερη υφασμάτινη τσάντα μέσα, για να μην χάσουμε όλα μας τα… απαραίτητα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com