Το μέλλον του ντιζάιν κλείνει μόνο πρώτη θέση

first-4
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η νέα αισθητική για τις αεροπορικές εταιρείες προσφέρεται κατά της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας μαζί. Και το ντιζάιν στις πτήσεις είναι ασορτί, για να αισθανόμαστε σαν στο…σπίτι μας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η πρόβα τζενεράλε, ο δειγματισμός, έγινε στο Dubai Airshow, πριν από λίγους μήνες.

Για να δούμε πώς σκέφτονται να εξελίξουν το εσωτερικό των νέων αεροσκαφών οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να καινοτομούν και να προτείνουν κάτι διαφορετικό.

Για την Εmirates, για παράδειγμα, και το Boeing 777 που ετοιμάζεται να κερδίσει τις εντυπώσεις, θα μπορεί κανείς να κλείσει στην πρώτη θέση πριβέ σουίτες με διαχωριστικά από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, για να διατηρεί την ιδιωτικότητά του. Τα καθίσματα μετατρέπονται σε φλατ κρεβάτια, με τεχνολογία της Nasa, για να κοιμάσαι χωρίς να αισθάνεσαι τυχόν αναταράξεις.

Όσο για το Singapore A380 της Singapore Airlines, οι σουίτες στην πρώτη θέση διαφέρουν από ό,τι έχουμε φανταστεί. Μπορεί να μην είναι τελείως κλειστές, έχουν όμως καθίσματα που πέφτουν, γίνονται ανατομικά κρεβάτια, καθώς oι επιβάτες θα απολαμβάνουν στη διάκριεα της πτήσης ντιζάιν με άποψη και υπογραφή Lalique, ενώ αν ταξιδεύεις με τον σύντροφό σου θα μπορείς να κλείσεις διπλανές θέσεις για να δεις το κρεβάτι να γίνεται διπλό. 

Πώς το έλεγε η διαφήμιση; Με ένα Άρλεκιν ξεχνιέμαι; Αυτό ακριβώς. Το στούντιο Pierrejean Design που υπογράφει πάντως το εσωτερικό και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες αποδεικνύει με τις μακέτες που έχει παρουσιάσει πως πραγματικά δεν υπάρχουν όρια. Sky is the limit. Και η φαντασία μας οργιάζει.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com