Υγιεινά, ελαφριά brownies με γλυκοπατάτα και παντζάρι από την ειδικό

marselou
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δέσποινα Μαρσέλου, μοιράζεται μαζί μας μια υπέροχη συνταγή για brownies διαφορετικά από τα άλλα, που μπορείτε να τα τρώτε χωρίς τύψεις το Σαββατοκύριακο!

Είναι ιδανικά για vegan και για όσους απέχουν από τη γλουτένη, αλλά ταυτόχρονα είναι πεντανόστιμα και ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν τα γλυκά, αλλά και τη σιλουέτα τους. Τα brownies αυτά, εκτός του ότι ετοιμάζονται εύκολα, είναι ιδιαίτερα, υγιεινά, χωρίς κορεσμένα λιπαρά και με λίγη ζάχαρη.

Υλικά (κομμάτια: 10-12, χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά)

1 μεσαία γλυκοπατάτα

1 μεγάλο παντζάρι

2 κ.γ. λάδι αραβοσίτου

4 κ.γ. κακάο

1 κούπα αλεύρι από φαγόπυρο

200 γραμμ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι

20 δαμάσκηνα αποξηραμένα

3 κ.γ. λιναρόσπορο μουλιασμένο σε 9 κ.γ. ζεστό νερό

1/2 κούπα καστανή ζάχαρη

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν στο χυμό πορτοκαλιού.

Αποφλοιώνετε και κόβετε σε κύβους την γλυκοπατάτα και το παντζάρι και τα βράζετε σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μέχρι να βράσουν τα λαχανικά, χτυπάτε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ.

Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν, τα ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τα δαμάσκηνα και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύετε με μίξερ χειρός, καθώς ρίχνετε το κάθε υλικό. Τελευταίο ρίχνετε τον λιναρόσπορο και αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Αν το μείγμα είναι σκληρό θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο φυτικό λάδι ή λίγο ζεστό νερό.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί και στρώνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 15 -17 λεπτά.

Έτοιμα!

Δέσποινα Μαρσέλου
Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα
Ηρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς
www.getactive.gr, www.notanordinarymum.gr
fb page: getactive