Υπάρχει τέλειο μακιγιάζ για την πόλη;

gunaika-kapelo-kragion
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Όταν ετοιμαζόμαστε για μια βόλτα στο κέντρο, σκεφτόμαστε και τις ανάγκες της επιδερμίδας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση καραδοκεί στην καρδιά της πόλης. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα των προϊόντων τελικά, τη σύστασή τους, και φυσικά την προνοητικότητα των ανθρώπων που τα φτιάχνουν.

Και μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης που μας προστατεύουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Προτού λοιπόν αποφασίσουμε ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για σήμερα, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το περιβάλλον και η καθημερινή ρύπανση συμβάλουν στο να γερνάει πιο γρήγορα το δέρμα μας.

Οπότε τι κάνουμε; Παρατηρούμε τα πρώτα σημάδια, που είναι η ξηροδερμία, οι κοκκινίλες, οι ρυτίδες…Και αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε συνήθειες και κρέμες, μπορούμε έστω να αναζητήσουμε μάσκες που μας προφυλάσσουν και καθαρίζουν το δέρμα μας σε βάθος. Τι βοηθάει σίγουρα; Tα αντιοξειδωτικά. Και οι βιταμίνες. Η χειρουργική μάσκα; Kαλύτερα να μην το παρακάνουμε.

Όσο για το απόλυτο μακιγιάζ για όλες τις ώρες, παντός καιρού, για μια εργαζόμενη γυναίκα μέσα στην πόλη, είναι αυτό που δεν φαίνεται, δεν φωνάζει, τονίζει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να αναδείξουμε. Αν υπάρχει λάμψη και φροντίδα στο δέρμα, αυτό βγαίνει προς τα έξω... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com