Ένας χώρος γραφείων μόνο για γυναίκες

wing-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Φανταστείτε έναν κοινόχρηστο χώρο, μια κυψέλη, μια κολεκτίβα, αποκλειστικά για γυναίκες. Ή, για να το πούμε πιο απλά, μια σύνθεση από γραφεία στη Νέα Υόρκη, που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, εργαζόμενες, καριερίστες, με ίδια αισθητική και κοινούς φιλόδοξους στόχους. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Από τις φωτογραφίες και μόνο, θέλεις ήδη να κλείσεις ένα γραφείο εκεί.

Και να παραμείνεις μέσα στο κάδρο. Λέγεται Τhe Wing, βρίσκεται στο Σόχο, απευθύνεται σε μέλη, μπορείς δηλαδή να κλείσεις τα τετραγωνικά που χρειάζεσαι, πληρώνοντας την αντίστοιχη συνδρομή, και όλα τα υπόλοιπα είναι κανονισμένα.

Να δανειστούμε ιδέες; Τα έπιπλα θυμίζουν σκανδιναβική αισθητική, χωρίς να είναι βαρετά. Το υποτονικό ροζ χαλαρώνει, μάλλον πολύ περισσότερο από το παστέλ λαχανί. Τα ροζ κουτιά λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι.

Και υπάρχει και καφέ φυσικά, το The Perch, όπως επίσης και σαλόνι ομορφιάς, για να πουδράρουμε τη…μύτη μας, με Chanel No 5 μπροστά στον καθρέφτη, για ένα φρεσκάρισμα. Και μια τεράστια βιβλιοθήκη, με λευκώματα τέχνης και μόδας, βιογραφίες, ταξιδιωτικά βιβλία, όλα τακτοποιημένα χρωματικά. 

Όπως λέει και η ιδρύτρια και ψυχή του πρότζεκτ, η ιδέα είναι ακριβώς αυτή. Να αισθάνεσαι σα να είσαι στο σπίτι σου, απλώς ένα σπίτι ενδεχομένως πιο τακτοποιημένο, πιο καθαρό, πιο ζεν, πιο ήσυχο, μια προέκταση σπιτιού, στο οποίο μπορείς καθημερινά να συναντήσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Για την ιστορία, το The Wing απαριθμεί ήδη 700 μέλη και υπάρχουν ήδη 8000 γυναίκες σε λίστα αναμονής. Κι εμείς θέλουμε... 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com