O δεκάλογος των «νέων» τάσεων στο ντιζάιν

diakosmisi-trapezi-karekla-fotistiko-spiti
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν οι κατευθύνσεις κι ας μην τις ακολουθούμε απαραίτητα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από το ντιζάιν για να ανανεωθούμε λίγο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Περισσότερο χρώμα στην κουζίνα. Γιατί ο μινιμαλισμός δεν ταιριάζει στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού.

2. Ζεστές αποχρώσεις στο υπόλοιπο σπίτι. Τίποτα άψυχο, τίποτα άχρωμο, τίποτα ψυχρό. Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, θέλουμε να νιώθουμε μόνο ζεστασιά.

3. Τέλος στους νεροχύτες από ανοιξείδωτο ατσάλι. Η μόδα δεν έχει καμία θέση στα δωμάτια του σπιτιού, γιατί τίποτα δεν γεννιέται για να πεθάνει σε έξι μήνες στον κόσμο του ντιζάιν.

4. Φλόραλ παντού. Η άνοιξη μέσα μας. Σε ριχτάρια, λευκώματα, πολυθρόνες, δίσκους για το πρωινό, τραπεζομάντηλα, παντού.

5. Μάρμαρο. Ξεχάστε τις υπερβολές και δημιουργήστε μικρές εστίες, ακόμη και σουπλά από μάρμαρο.

6. Ρετρό φωτισμός. Τα vintage φωτιστικά μάς φτιάχνουν τη διάθεση και μας βοηθούν να δημιουργήσουμε μια πιο προσωπική νότα στο σπίτι μας.

7. Ταπετσαρίες. Δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρος ο τοίχος ντυμένος, αρκεί ένα κομμάτι για να κάνει τη διαφορά.

8. Ζεν κρεβατοκάμαρες. Πετάξτε, χαρίστε, διώξτε ότι δεν σας είναι χρήσιμο. Κρεβάτι, ράφια, κομοδίνο, τελεία. Όλα σε απόλυτη τάξη, για να κοιμόμαστε ήσυχοι.

9. Ρίγες, χειμώνα-καλοκαίρι. Μας αρέσουν πολύ, ειδικά όταν τις βλέπουμε σε γενναιόδωρα μοτίβα. Και ταιριάζουν τέλεια με όλα τα εμπριμέ, από πουά μέχρι λουλούδια.

10. Ανθισμένα βάζα. Αν δεν έχουμε πολλά φυτά, μέσα κι έξω από το σπίτι, μπορούμε να αρχίσουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια φορά την εβδομάδα ένα μπουκέτο λουλούδια. Ήρθε κιόλας η άνοιξη;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com