H μόδα του καλοκαιριού είναι ήδη εδώ

summer-2018
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δεν βιαζόμαστε αλλά δεν μας πειράζει, ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις, να γνωρίζουμε από πριν τι θα φορεθεί (και τι δεν θα φορεθεί) από την άνοιξη και για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι. Οι σχεδιαστές παρουσίασαν τις προτάσεις τους κι εμείς καλούμαστε να τις αποκρυπτογραφήσουμε. Τα καρό είναι και πάλι της μόδας, ειδικά αν είναι κλασικά και …εικονογραφημένα, σαν κι αυτά που φορούσαν τα μοντέλα στην επίδειξη του οίκου Burberry.

Giovanni Giannoni/WWD

Ο Elton John ενέπνευσε αρκετούς δημιουργούς για να σχεδιάσουν ολόσωμες φόρμες που είναι ποπ και ροκ μαζί, σίγουρα πλουμιστές, ιδιαίτερες, με άρωμα από το παρελθόν και σύγχρονο σάουντρακ. Δείτε την κολεξιόν Gucci μόνο με ρετρό γυαλιά.

Οι ταινίες τρόμου στοιχειώνουν τους σχεδιαστές μόδας, όπως συνέβη στην περίπτωση του Raf Simons και της συλλογής που παρουσίασε για τον Calvin Klein. Τι σημαίνει αυτό; Ετοιμαστείτε για κρόσσια, ασπρόμαυρο στιλ, και γυαλιστερά υφάσματα μέσα στο σκοτάδι.

Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά, κι αν κρίνουμε από την επανένωση των σούπερ μοντέλων της δεκαετίας του '90, την Carla, την Claudia, την Naomi, την Cindy και την Christy, τα γυαλιστερά φορέματα με σκίσιμο και ντραπέ αντανακλάσεις, κολακεύουν όλες τις γυναίκες που προσέχουν τη διατροφή τους, και το σώμα τους, και μετά τα 20.

Τα φλατ παπούτσια αποκτούν μύτη, για να μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, όπως μας παροτρύνει να κάνουμε η Miuccia Prada, η βασίλισσα των αξεσουάρ. Όσο για τα σακάκια είναι σίγουρα εμπριμέ, σε ανδρική γραμμή, σαν κολάζ, με αυστηρές γραμμές, για ένα σύγχρονο φεμινιστικό μανιφέστο, στο πνεύμα των ημερών.  

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com