Tι πετάμε και τι χαρίζουμε για να έχουμε πιο οργανωμένο σπίτι;

organosi-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Γκρινιάζουμε κάθε τόσο για την ακαταστασία, λέμε ότι μας αρέσουν τα σπίτια όλων των άλλων, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να πάρουμε μια ανάσα. Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tι θα λέγατε να ξεφορτωθούμε όλες αυτές τις πετσέτες που έχουν χάσει την πρώτη τους νιότη, μαζί με την φρεσκάδα τους; Mαζί με όλα τα σεντόνια που έχουν ξεθωριάσει και τα τραπεζομάντηλα που δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ, μπορούν απλώς να χαριστούν σε κάποιον που θα τα αξιοποιήσει μάλλον καλύτερα.

Όσα γκάτζετ δεν χρησιμοποιούνται πια, παλιές συσκευές, μαζί με τηλέφωνα, φορτιστές που δεν δουλεύουν πια, δισκάκια, υπολογιστές σε αχρηστία, δεν χρειάζεται να είναι σε κουτιά. Θα πρέπει να ανακυκλωθούν και να μεταλλαχτούν σε κάτι χρήσιμο.

Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα και στο μπάνιο. Οτιδήποτε έχει λήξει, από φάρμακα και κρέμες μέχρι προϊόντα μακιγιάζ και απορρυπαντικά, πηγαίνουν απευθείας στον κάδο απορριμάτων, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν θα κάνουμε τσιγκουνιές ούτε με την υγεία μας, ούτε με την ματαιοδοξία μας. Παλιά αρώματα; Τα έχετε μυρίσει τελευταία; Aν δεν έχουν αδειάσει, και τα κρατάτε μόνο για το μπουκάλι, η συλλογή σας θα εμπλουτιστεί άλλη στιγμή.

Ακόμη και η βιβλιοθήκη μας θέλει συχνά μια πιο αυστηρή ματιά. Και δεν μιλάμε φυσικά για κλασικά μυθιστορήματα αλλά για κάτι εκδόσεις που δεν βρήκαν ποτέ μια θέση στα μπροστινά ράφια, γιατί δεν άξιζαν, ούτε αισθητικά, ούτε σαν περιεχόμενο. Μήπως να τα χαρίσετε σε όποιον θα τα εκτιμούσε περιςσότερο;

Και για το τέλος; Παράταιρες κρεμάστρες, ρούχα και αξεσουάρ που δεν φορέθηκαν ποτέ, πλαστικά ποτήρια και μπολ, άκυρα κλειδιά, παλιά μαξιλάρια, παιδικά, πλαστικά παιχνίδια, παλιές μπαταρίες, γρήγορα στην ανακύκλωση. Στον παλιατζή. Οπουδήποτε εκτός σπιτιού. Δεν νιώθετε ήδη ότι το σπίτι μεγάλωσε και αναπνέει;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com