Το μικρό σπίτι στο λιβάδι είναι εδώ

box-2
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Είναι ένα μαύρο κουτί που γίνεται σπίτι. Σαν ένα κουκλόσπιτο, ένα δεντρόσπιτο, απόλυτα πρακτικό, που μας κάνει να ονειρευόμαστε ήδη το χάπι-έντ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Από τη μια υπάρχει το κίνημα για μικρά σπίτια, όχι τροχόσπιτα αυτή τη φορά, αλλά μινιμαλιστικές προτάσεις για σύγχρονους νομάδες.

Το δύσκολο είναι να βρεις ένα σπίτι που είναι προκατασκευασμένο αλλά και καλόγουστο και σε συναρπάζει καταρχήν για το ντιζάιν του. Η εταιρεία Backcountry Hut κατόρθωσε να δημιουργήσει το απόλυτο πακέτο.

Φανταστείτε ένα σπίτι που ανοίγει, ξεδιπλώνεται, μπορεί να στηθεί οπουδήποτε στον πλανήτη, από μικρό, μόλις 17 τ.μ. για τέσσερις ανθρώπους, μέχρι το μεγαλύτερο που δεν ξεπερνά τα 87 τ.μ. και κοιμίζει 24 άτομα (!)

Το αποτέλεσμα; Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, είναι μαγικό.

Και πόσο κοστίζει; Ο «σκελετός» περίπου 50.000 δολάρια, και το μόνο που χρειάζεται είναι να το…συναρμολογήσει κανείς. Μαζί με φίλους.

Και να επιλέξει την αισθητική που του ταιριάζει για το εσωτερικό. Τι πάτωμα θέλει, τι ξύλο, πόσο μεγάλα παράθυρα, πώς να μοιάζει η σκάλα…Ένα μικρό, μαύρο σπίτι στη μέση του πουθενά; Με φίλους; Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com