Θέλετε υγιή μαλλιά; Σταματήστε να τα λούζετε τόσο συχνά

2015-mtv-video-music-awards Axelle/Bauer-Griffin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι κομμωτές επιμένουν χρόνια τώρα. Και οι δερματολόγοι το ίδιο. Κι εμείς συνεχίζουμε να λουζόμαστε σχεδόν καθημερινά και να περηφανευόμαστε γι’αυτό. Κι αν αλλάξουμε συνήθεια; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μας αρέσει να έχουμε περιποιημένα, καλοχτενισμένα, γυαλιστερά μαλλιά. Αλλά δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνέχεια στο κομμωτήριο, ούτε να είμαστε με βούρτσα και λακ στο χέρι διαρκώς.

Όσο περνάει ο καιρός, τα μαλλιά μοιάζουν ταλαιπωρημένα, βρωμίζουν πιο εύκολα. Οι κομμωτές επιμένουν πως, αν δοκιμάσουμε να αραιώσουμε τη συχνότητα που λούζουμε τα μαλλιά μας, θα δούμε γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Salma Hayek, η Gigi Hadid, αλλά και άλλες σούπερσταρ φροντίζουν να λούζουν τα μαλλιά τους όσο πιο αραιά μπορούν, ακόμη και μία φορά την εβδομάδα.

Το ιδανικό είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε δύο ή τρεις ημέρες, αν αντέχουμε, ακόμη πιο αραιά. Η τρίχα παραμένει έτσι πιο υγής. Το μυστικό είναι να μην βάζουμε σαμπουάν στις άκρες, αλλά μόνο μάσκα ή κοντίσιονερ. Κι αν θέλουμε να δοκιμάσουμε και ξηρό σαμπουάν, ακόμη καλύτερα. Ποτέ δεν είναι αργά για νέα κόλπα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com