H ψεύτικη εικόνα της ομορφιάς

fake-2
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το 2018 είναι η χρονιά που θα λέμε μόνο αλήθεια. Έφτασε η στιγμή να πούμε όχι σε οτιδήποτε ψεύτικο και επιτηδευμένο, για να αγκαλιάσουμε και να αποθεώσουμε την ακαταμάχητη φυσική ομορφιά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ψεύτικες βλεφαρίδες, λευκή πορσελάνη στα δόντια, έντονα φρύδια-τατουάζ, μαζί με σκιάσεις στα μάγουλα. Και ξυπνάς και όλα μοιάζουν διαφορετικά. Ποια είναι η κοπέλα; Συγνώμη, μήπως έχουμε συστηθεί; 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν μάσκαρες για να έχουμε τεράστιες, πυκνές βλεφαρίδες, ψεύτικες βλεφαρίδες σε όλα τα μεγέθη, ψεύτικα νύχια που κολλάς πάνω από τα δικά σου, για να μοιάζουν τέλεια, πελώρια, σχεδόν γαμψά.

Κι αν θέλουμε να διαφέρουμε; Aν δεν μας αρέσουν οι αδερφές Kardashian ως πρότυπα ομορφιάς και θέλουμε να αντισταθούμε; Μπορούμε απλώς να πούμε όχι. Και να τονίσουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Καφέ μολύβι στο εσωτερικό του ματιού, για να γίνουν πιο αμυγδαλωτά, σωστό βουρτσάκι για να χτενίζουμε και να βάφουμε τα βλέφαρά μας, ρουζ για φρεσκάδα, ένα λιπ-γκλος για λίγη λάμψη. Κι αφήστε τις υπόλοιπες γυναίκες να μιμούνται πρότυπα που με τη σειρά τους μιμούνται τον RuPaul σε νέες περιπέτειες, για ομορφιά με ημερομηνία λήξεως.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com