Mπλε εμμονές στα βλέφαρα

blue-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η μπλε σκιά δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα και θεωρείται ντεμοντέ εδώ και χρόνια. Κι αν τόσο καιρό δεν ξέραμε απλώς πώς να την απλώσουμε σωστά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Παρατηρείς τα μοντέλα από τις πρόσφατες επιδείξεις στις μητροπόλεις της μόδας, ξανθές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες, και προσπαθείς να βρεις κοινά χαρακτηριστικά.

Γιατί η μπλε σκιά που πρωταγωνιστεί στο μακιγιάζ των προτάσεων των σχεδιαστών για τον χειμώνα που διανύουμε, δεν θυμίζει τη σκιά που βλέπουμε στα κιτς αλλά τόσο αγαπημένα ντοκουμέντα, δανεικά από τη δεκαετία του '80.

Καταρχήν έχει αλλάξει το μπλε. Είναι μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο, αλλά και γαλάζιο και ζαφείρι που γυαλίζει, το μπλε του ντένιμ που αποτελεί σταθερή αξία και φλερτάρει με τα καστανά μάτια, δίνοντας έναν δραματικό τόνο.

Μήπως είναι καλύτερα να δούμε τα νέα πρότυπα ομορφιάς με μπλε πινελιές; Στην Αnna Sui θα παρατηρήσουμε το κόκκινο κραγιόν με τη μπλε σκιά σε όλο το βλέφαρο από την Pat McGrath. Υπάρχει και το ανοιχτό γαλάζιο στην Mary Katrantzou με πηγή έμπνευσης κλασική φαντασία κινουμένων σχεδίων Fantasia της Disney με φούξια και λιλά αντιθέσεις.

Στον οίκο Prada κυριαρχεί το μπλε του ουρανού για να φορεθεί τελικά με τζιν και κασμιρένιο πουλόβερ, ενώ για κάτι πιο ιδιαίτερο θα ρίξουμε μια ματιά στην επίδειξη Versus από τον οίκο Versace και την ομάδα της Pat McGrath που «έχτισε» το βλέμμα τής σύγχρονης πολεμίστριας αποκλειστικά για επιδέξια χέρια και μια ξεχωριστή βραδιά. Είναι αυτό που λέμε «Don’t try this at home»; Αυτό ακριβώς.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com